Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Obránce Hovorka jde usilovat o NHL, na dva roky se upsal Floridě

Obránce Českých Budějovic Mikuláš Hovorka. foto: Profimedia.cz

Mikuláš Hovorka z Českých Budějovic podepsal v NHL dvouletý nováčkovský kontrakt s hokejovou Floridou. Loňský finalista Stanley Cupu to uvedl na svém webu. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Slavie má za sebou dvě extraligové sezony a do Motoru zamířil předloni z první ligy z mateřského klubu.
  18:02

„Mikuláš je robustní obránce, který se ukazoval v dobrém světle posledních pár sezon v Evropě. Těším se na to, jak bude pokračovat ve svém rozvoji v našem systému,“ řekl generální manažer Panthers Bill Zito.

Hovorka si v této sezoně v extralize připsal v 51 zápasech základní části pět branek a 11 asistencí. Inkasoval také 42 trestných minut. Ve třech zápasech play off zaznamenal dvě přihrávky. Celkově v extralize sehrál 93 zápasů, má na kontě 24 bodů (8+16) a nasbíral 70 trestných minut.

Nedraftovaný Hovorka v tomto ročníku také debutoval v české reprezentaci. Na prosincových Švýcarských hrách v Curychu a na Švédských hrách v Karlstadu v pěti duelech nebodoval.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...