Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Mýtus padl: Pittsburgh šťastně vyhrál. Ovečkin vstřelil dva góly, rozhodl však Malkin (VIDEO)

Sport

  15:29
PRAHA/WASHINGTON - Hvězdné války pokračovaly také dnes. Necelých 24 hodin po čtvrtém zápase série nastoupili hokejisté Washingtonu a Pittsburghu k pátému duelu. Po té co doma Pittsburgh srovnal stav na 2:2, hostila nejsledovanější sérii všech dob opět washingtonská Verizon Arena.

Radující se Crosby (vlevo) a Malkin, zklamaný Varlamov. foto: ČTK

K čemu vám je, že váš brankář chytá znovu jako bůh a vaše největší hvězda vstřelí dva góly, když stejně prohrajete? Na tyto otázky se po dnešku ptají fanoušci i novináři v hlavním městě Spojených států Washingtonu. Capitals měli více šancí, navíc opět jejich naděje držel ruským mladíček Semjon Varlamov v brance, zbožňovaný Ovečkin vstřelil dvě branky, vše zbytečné.

VIDEO ZE ZÁPASU WASHINGTON – PITTSBURGH 2:3 PO PRODLOUŽENÍ:

Stačilo, aby obránce Poti ve 4. minutě prodloužení strčil hůl do přihrávky Malkina na Crosbyho a puk doklouzal za záda bezmocného Varlamova. Pittsburgh mohl začít slavit. Padl tak jeden z mýtů těchto zápasů – tým, který jako první skóroval, ještě nevyhrál. Až dnes Penguins.

Hvězdy po zápase:

Ovečkin (Capitals): Hrajeme dobře, ale nestačí to. Další zápas bude hodně jiný. Byli v situaci, kdy prohrávali 2:0, ale dokázali se vrátit do hry a nyní mají výhodu. Přestože si někdo může myslet, že je rozhodnuto, podle mě ještě není.

Crosby (Penguins): Ukázali jsme spoustu dobrých věcí. Nemyslím, že bychom musel do dalšího zápasu cokoliv měnit. Dnes jsme se dostali do vedení a oni dali gól na poslední chvíli, toho se musíme vyvarovat. Ale jinak jsem s naší hrou spokojen.

Varlamov (Capitals): Je to vždycky hrozné, když dostanete takový gól. Už se mi to stalo podruhé a můžu říct jen: měli holt štěstí.

V ostře sledované sérii se ujali Crosby a spol. třetí výhrou v řadě vedení 3:2 na zápasy. Navíc v noci z pondělí na úterý se opět bude v pittsburghské Mellon Aréně. A tam to bude mít Washington strašně těžké – jejich největší hvězdy Ovečkin – je totiž nyní u „Tučňáků“ nepřítelem číslo jedna. Ne svým hokejovým umem, ale kvůli ostrému nájezdu do nejlepšího obránce soupeře Gončara ve 4. zápase.

Pro Gončara totiž podle zámořských médií skončila sezona a to je pro Pittsburgh velká rána. A někteří hokejisté „Pens“ mají jasno – Ovečkin to udělal úmyslně. Na vřelé přivítání v Mellon Aréně tak mohou „Caps“ určitě zapomenout. Jedno však tato série potvrzuje – fanoušci a někdy také hráči při zápasech mnohdy tají dech. Obrovské tempo, fantastické zákroky brankářů, efektní a někdy i efektivní akce a tvrdé střely. To je jen slabý výčet.

Navíc do dalšího zápasu by se do sestavy Capitals měl vrátit obrovitý bitkař Donald Breasher. Fanoušci tak dostanou i to co jim zatím chybělo – bitky. Schyluje se na souboj těžkých vah Orpik vs. Breasher? Mýtická série dostává nový náboj…

5. ZÁPAS 2. PLAY OFF STANLEY CUPU:
WASHINGTON - PITTSBURGH 3:4 PO PRODLOUŽENÍ (0:0, 2:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 27. a 56. Ovečkin, 35. Bäckström - 26. J. Staal, 41. Fedotěnko, 47. Cooke, 64. Malkin. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:42. Diváci: 18.277. Stav série: 2:3.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!