Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nečas rozhodl v NHL nájezdy, skórovali i další čtyři čeští hráči

Martin Nečas (88) skóruje na NHL. foto: Marta LavandierČTK

New York - Martin Nečas rozhodl v penaltovém rozstřelu o výhře Caroliny 4:3 na ledě Floridy, a přestože v utkání nebodoval, byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal v sobotním programu NHL i Jakub Vrána, který pomohl gólem k vítězství Washingtonu 5:2 v New Jersey.
  7:47

Mezi střelce se zapsal i domácí Pavel Zacha, který bodoval podeváté za sebou. Ondřej Palát dal rozdílový gól Tampy Bay při výhře 5:0 nad Dallasem. Dominik Kubalík trefou v posledních sekundách zápasu zmírnil prohru Chicaga s Detroitem na konečných 3:5.

Vaněčkova hvězda v NHL stoupá. Kde jsou až limity současné jedničky Washingtonu?

Carolina promarnila ve třetí třetině vedení 2:0 a 3:2, ale bonusový bod jí zařídil Nečas. Český útočník v páté sérii zamíchal s pukem a poslal ho mezi betony gólmana Sergeje Bobrovského. V obraně poražených nastupoval Radko Gudas, který vynechal předchozí zápas.

Washington vedl po necelé čtvrthodině hry 3:0, Zacha ale v 37. minutě snížil už na rozdíl jediného gólu. Český útočník překonal z mezikruží střelou švihem Vítka Vaněčka, který těsně předtím přišel o hůl. Z posledních devíti zápasů má Zacha bilanci 4 góly a 7 asistencí. Na začátku poslední třetiny Vaněček, který v utkání kryl 22 střel, tým několikrát podržel a Capitals uklidnil gólem na 4:2 ze sólového úniku Vrána.

VIDEO: Česká záře pod otevřeným nebem. Pastrňák nasázel už desátý hattrick v NHL

První reprízu posledního finále Stanleyova poháru ovládla Tampa Bay. Skóre otevřel ve 14. minutě Palát, který se po vhazování dostal k puku a střelou pod horní tyč využil už po třech sekunách přesilovou hru. Obhájce titulu si rozhodující trhák vypracoval třemi góly v prostřední třetině a u gólu na 2:0 asistoval Jan Rutta. Český bek v oslabení vyhazoval po mantinelu puk, který hráč Dallasu na modré čáře nezkrotil, a z úniku zvýšil Anthony Cirelli.

Detroit odskočil třemi góly v rozmezí 35. až 42. minuty na 4:1. Druhou branku vstřelil jen šestnáct sekund poté, co domácí vyrovnali, a u třetí si připsal asistenci Filip Zadina. Chicago v dalším průběhu snížilo dvakrát na rozdíl jednoho gólu. Ve druhém případě se prosadil Kubalík, ke kterému se po jeho nepřesné střele z mezikruží odrazil puk od zadního mantinelu, a dvanáct sekund před koncem stanovil konečný výsledek.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...