Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

NHL: Flyers nestačilo tříbrankové vedení. Frolík a Rittich pomohli k výhře

Sport

  8:58
NEW YORK - Útočník Michael Frolík přispěl v pátečním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře Calgary 5:1 nad New Yorkem Rangers. Vítězství podpořil 25 zákroky David Rittich. Branku vstřelili také Jakub Voráček a Radko Gudas, kteří ale prohráli s Philadelphií na ledě Toronta v přestřelce 6:7. Gólman Petr Mrázek si po šesti výhrách připsal porážku, když s Carolinou podlehl v Columbusu 0:3.

Střelba Jakuba Voráčka. foto: ČTK

NHL: Čechům se dařilo. Krejčí zařídil Bostonu výhru, Hájek skóroval v NHL poprvé

Frolík se stal druhou hvězdou, Rittich třetí. Lepším byl pouze Matthew Tkachuk, který měl prsty ve všech brankách Calgary a připsal si pět bodů za dvě branky a tři přihrávky. Rittich nestačil jen na dělovku Neala Pionka, který vyrovnal ve 12. minutě na 1:1. 

Druhý gól domácích dal tečí střely Marka Giordana Tkachuk. U této branky asistoval i Frolík, který na začátku třetí třetiny zvýšil na 4:1. Kladenskému odchovanci stačilo po krásné přihrávce Tkachuka jen zvednout puk z předbrankového prostoru nad bezmocně ležícího gólmana Alexandara Georgijeva.

Voráček, který si v minulých dvou zápasech odpykal trest za faul na Johnnyho Boychuka z New Yorku Islanders, otevřel skóre. Kladenský odchovanec se prosadil ranou z levého kruhu po vyhraném vhazování. Z podobné akce zvýšil Gudas na 4:2, když se k němu dostal puk po buly a uspěl střelou zápěstím zpoza levého kruhu. Český obránce se trefil poprvé po téměř třech měsících a potřetí v sezoně.

Philadephia vedla ve 34. minutě dokonce 5:2, ale Toronto pěti góly otočilo zápas na svou stranu. Na obratu se podíleli zejména dvougóloví střelci Jake Muzzin a Auston Matthews. V závěru ještě zápas zdramatizoval svým třetím gólem v utkání James van Riemsdyk. K hattricku mu pomohl i Gudas, jehož střelu u gólu na 2:1 tečoval.

Mrázek vychytal v minulém utkání nulu, ale v Columbusu o čisté konto rychle přišel. Český gólman inkasoval obě branky v úvodních šesti minutách. Nejdříve ho překonal obránce Adam McQuaid střelou od modré čáry, při níž měl Mrázek zakrytý výhled. U druhé branky zamířil přesně do horního růžku po vyhraném vhazování David Savard. Třetí gól přidali domácí v závěru při powerplay do prázdné branky. Carolině byla málo platná střelecká aktivita 46:20, nepřekonatelnou překážkou se jí stal gólman Sergej Bobrovskij.

Autor: