Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Potvrzeno, NHL bude v říjnu v Česku. Kdy si mohou fanoušci pořídit vstupenky?

Jack Hughes (86) a Ondřej Palát slaví gól New Jersey Devils. foto: Brad Penner-USA TODAY SportsReuters

Nejsledovanější hokejová soutěž NHL se vrací do Prahy. V pátek 4. a v sobotu 5. října zahájí v O2 areně sezonu 2024/25 dva souboje mezi Buffalo Sabers a New Jersey Devils. V sestavách obou týmů by se mohli objevit i Češi.
  14:47

Za New Jersey v letošní sezoně nastupují Ondřej Palát a Tomáš Nosek, Buffalo má na širší soupisce Jiřího Kulicha a Lukáše Rouska, který vysočanskou O2 arenu dobře zná ze svého působení v pražské Spartě.

Nouze není ani o další hvězdy, vždyť v obou týmech působí dvě jedničky draftu z posledních sedmi let (Devils: Nico Hischier, Jack Hughes – Sabers: Rasmus Dahlin, Owen Power).

Pro slovenské fanoušky může být zápas zajímavý díky obránci New Jersey Šimonu Nemcovi, německé příznivce zase přiláká útočník Buffala John-Jason Peterka.

Volný prodej vstupenek startuje ve čtvrtek 21. března od 10:00. Ceny začínají na 1 990 Kč.

Před cestou do Prahy sehrají Sabres v pátek 27. září exhibiční duel s Red Bull Mnichov, který v bavorské metropoli otevírá novou arénu. Do Evropy zamíří také Dallas Stars s Radkem Faksou a Florida Panthers, k dvojzápasu nastoupí v pátek 1. a v sobotu 2. listopadu ve finském Tampere.

NHL cestuje do Evropy už pojedenácté, v Česku se dosud odehrálo sedm zápasů. V nich se představilo celkem osm týmů, kromě střetu Bostonu s Phoenixem, v němž se bodově prosadily obě české hvězdy David Krejčí a Radim Vrbata, do O2 areny zavítaly ještě výběry Chicaga, Nashvillu, New York Rangers, Philadelphie, San Jose a Tampy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!