Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

NHL: Rangers porazili Ottawu a vyrovnali stav série. Hvězdou zápasu byl Švéd Lindberg

Sport

  7:24
NEW YORK - Hokejisté New Yorku Rangers porazili v utkání druhého kola play off NHL na svém ledě Ottawu 4:1 a vyrovnali stav série, v níž prozatím vítězí jen domácí týmy, na 2:2. Hrdinou zápasu se stal švédský útočník Oscar Lindberg, který v prostřední třetině zvýšil vedení Rangers z 1:0 na 3:0.

New York Rangers oslavují vítězství nad Ottawou v utkání druhého kola play off NHL. foto: Adam Hunger (USA TODAY Sports)

2. kolo play off NHL

Východní konference - 4. zápas:
NY Rangers - Ottawa 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Branky: 23. a 36. Lindberg, 15. Holden, 51. Kreider - 54. Turris. Střely na branku: 30:23. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Lindberg, 2. Glass, 3. Grabner (všichni NY Rangers). Stav série: 2:2.

Úvodní gól utkání vstřelil v 15. minutě Nick Holden, který se po skvělé přihrávce Kevina Hayese ocitl za obranou Ottawy a šikovným manévrem oklamal brankáře Craiga Andersona. Ve druhé části se Lindberg nejdříve prosadil z úniku dva na osamoceného gólmana Senators a poté zamířil přesně z levého kruhu.

Ottawa do závěrečné třetiny nastoupila bez Andersona a také elitního beka Erika Karlssona. Kapitán týmu hraje v play off hraje s vlasovou zlomeninou nohy a jeho zdravotní stav zjevně zhoršila srážka s J.T. Millerem a Chrisem Kreiderem, který z dorážky přidal čtvrtý gól. O čisté konto připravil Henrika Lundqvista, který kryl 22 střel, přesnou střelou pod horní tyč Kyle Turris.

Poté se na ledě strhlo několik potyček a rozhodčí rozdali v posledních šesti a půl minutách celkem 74 trestných minut.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...