Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Palát a Rutta nasměrovali Tampu Bay svými góly k výhře, stav série je tak vyrovnaný

Ondřej Palát se raduje ze vstřelené branky.

Ondřej Palát se raduje ze vstřelené branky. foto: ČTK

NEW YORK - Hokejisté Ondřej Palát a Jan Rutta pomohli v semifinále NHL gólem k výhře Tampy Bay 4:2 nad New Yorkem Islanders. Obhájce Stanleyova poháru díky trefám českých hráčů odskočil v utkání z 1:1 na 3:1 a vítězstvím vyrovnal stav série na 1:1. Palát skóroval po šňůře osmi zápasů bez branky a Rutta se gólově prosadil dokonce poprvé od prosince 2019.
  7:04

Skóre otevřel v deváté minutě Brayden Point, který po nezištné přihrávce Nikity Kučerova zpoza branky dal už desátý gól v play off. Nejlepší střelec letošní vyřazovací části v dalším střídání fauloval brankáře Semjona Varlamova, jehož jen po zbytek první třetiny nahradil Ilja Sorokin, a Brock Nelson v přesilové hře vyrovnal.

Palát v play off asistoval a přidal i vítězný gól, Tampa i díky němu v sérii vede 2:0

Další změnu skóre obstaral ve 34. minutě Palát, jehož Kučerov našel volného mezi kruhy. Český útočník překonal Varlamova i s pomocí tyčky. Trenér Islanders Barry Trotz se zlobil, že gól Paláta neměl platil, protože Tampa Bay hrála v šesti a opakované záběry mu daly za pravdu.

Rutta, který byl v předchozím utkání při prohře 1:2 na ledě u obou inkasovaných gólů, přidal třetí gól na začátku třetí třetiny. Český obránce se prosadil střelou od modré čáry, která zapadla do horního rohu branky, a připsal si první svůj bod v letošním play off. V základní části nasbíral Rutta osm přihrávek.

Další zadák Victor Hedman zvýšil v přesilové hře na 4:1 po další přihrávce Kučerova, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Ruský útočník si třemi asistencemi upevnil vedení v produktivitě play off (5+17). Poslední slovo měl v 57. minutě z dorážky Matthew Barzal.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...