Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák znovu úřadoval. Gólem číslo 42 přispěl k výhře nad Detroitem a vede tabulku střelců

Hokejisté Bostonu slaví gól do sítě Detroitu foto: Bob DeChiara-USA TODAY SportsReuters

Boston - Český útočník David Pastrňák zpečetil 42. gólem v sezoně vítězství hokejistů Bostonu v dnešním utkání NHL nad Detroitem 4:1 a v čele tabulky střelců NHL unikl na rozdíl gólu Austonu Matthewsovi z Toronta. Pastrňák si také vytvořil osobní rekord s 82 kanadskými body v jednom ročníku. Výhru si v jubilejním 900. utkání v NHL užil centr David Krejčí, který ale nebodoval.
  22:00

OBRAZEM: Od šílenství v Naganu až po legendu. Jaromír Jágr slaví 48. narozeniny

Pastrňák v 54. minutě dovršil výsledek a po krásném průniku Brada Marchanda zamířil do odkryté branky. Třiadvacetiletý rodák z Havířova díky tomu překonal svoji bilanci z minulé sezony, kdy nasbíral 81 bodů za 38 gólů a 43 asistencí ze 66 utkání.

Bruins prohrávali od čtvrté minuty po brance Darrena Helma, který se prosadil ve vlastním oslabení. Šestou prohru za sebou ve vzájemných zápasech ale lídr NHL proti nejhoršímu celku ligy nedopustil.

NHL:

Boston - Detroit 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Branky: 29. McAvoy, 30. Bergeron, 33. Coyle, 54. Pastrňák - 4. Helm. Střely na branku: 41:26. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. McAvoy, 3. T. Rask (všichni Boston).

V polovině utkání otočili stav během 99 sekund Charlie McAvoy s Patricem Bergeronem, který podobně jako Helm skóroval při přesilovce soupeře. Ve 33. minutě zvýšil Charlie Coyle a poslední slovo měl Pastrňák.

Boston vyhrál osmý z posledních devíti zápasů a na prvním místě NHL se vzdálil na rozdíl tří bodů Tampě Bay. Při úspěšném tažení poslední doby Bruins ztroskotali právě jen na Detroitu, na jehož ledě podlehli v neděli 1:3.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...