Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Play off extraligy začalo: První výhry berou Hradec, Olomouc, Pardubice i Vítkovice

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc foto: ČTK

Atraktivní play off hokejové extraligy odstartovalo dramatickými duely ve čtyřech sériích. Plzeň překvapivě nedokázala překonat tuhou olomouckou obranu a prohrála 1:2. Pardubice měly do samého závěru velké starosti s Karlovými Vary, vyhrály však 2:1. „Válku“ Komety a domácích Vítkovic rozhodl velmi rychlý gól Ostravanů, kteří zvítězili 2:1 po prodloužení. Hradeckou bránu zavřel útočníkům Litvínova brankář Mazanec a jeho tým zvítězil 2:0. Všechny série pokračují na stejných stadionech ve čtvrtek druhými duely.
  20:36

Hradec Kr. - Litvínov 2:0. Stav série 1:0

Hradec šel do vedení brzy po využité přesilovce a brance Jergla. Dál potom útočil během první třetiny, ale nejistý Godla měl i štěstí. Od druhé třetiny byla k vidění spíše urputná bitva a souboj obran. Litvínov se mohl vrátit do hry na konci druhé třetiny po Jankově faulu na unikajícího Látala, ale útočník Zdráhal neproměnil trestné střílení. Jergl měl prsty i ve druhém hradeckém gólu ze třetí třetiny, kdy Kelly Klíma dorážel jeho střelu, Godla si sice sáhl na puk, ale srazil jej za sebe. Hosté ještě zkusili závěrečný nápor bez brankáře v závěrečné přesilovce, ale naráželi jen na dobře připraveného Mazance.

Konec zápasu. Dominik Lakatoš z Vítkovic se raduje z vítězného gólu. Vlevo je...
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

Plzeň - Olomouc 1:2. Stav série 0:1

Tohle se nečekalo. Po nedělním debaklu 1:9 od stejného soupeře si Olomouc nepřála hrát znovu s Plzní. Ale na opakovaný střet v předkole se perfektně připravila po defenzivní stránce, navíc se rozstřílel hostující tahoun Jan Káňa. Nejdřív ze samostatného úniku nedal gól, ale napravil to v 8. minutě ranou pod horní tyč. Ve druhé třetině dostal křížnou nahrávku od Nahodila, chvíli podržel puk a z pravého kruhu nachytal rozhozeného Frodla na bližší tyč.

Třetí část byla ve své polovině ovlivněná dlouhou pauzou po souboji hostujícího Koloucha s Budíkem, po níž se měnilo vysklené plexisklo. Po návratu na led snížil domácí Kvasnička, Plzeň následně sevřela Olomoucké, ale už nesrovnala.

Vítkovice - Kometa 2:1pp. Stav série 1:0

Vítkovice dostaly před utkáním jednu velkou vzpruhu v podobě návratu opory Dominika Lakatoše. Ten byl opět jednou z klíčových postav duelu s Kometou. Čekala se obrovská bitva a to se naplnilo. V první třetině ujel Bondra, ale nedokázal proměnit svůj únik.

A tak se na první gól čekalo do konce druhé třetiny, kdy domácí Kovář propálil pumelicí Vejmelku. Ve třetí části srovnal chytrou tečí Zámorského nahazované střely rakouský střelec Schneider. Utkání muselo rozhodnout prodloužení a tady už se dlouho neotálelo. Lakatoš nahodil hned po pár vteřinách puk na Vejmelku, dojel jej a zavěsil do sítě. Vítkovice možná konečně prolomily nezdary proti Kometě v play off.

Pardubice - Karlovy Vary 2:1. Stav série 1:0

Pardubice už před utkáním udělaly důležitou volbu v brankovišti. Namísto nejistého Rusa Konstantina Barulina nasadily vlastního odchovance Milana Kloučka. Ten se za nominaci odměnil výborným výkonem a položil základ k vítězství. Jeho spoluhráči v poli byli po většinu zápasu lepší a své snažení korunovali gólem Romana ve 22. minutě, jenž si vybruslil zpoza branky a zakončil bekhendem.

Druhý zásah si na druhou třetinu přichystal Andrej Kosticyn, který si v přesilovce zkušeně počkal u tyče na Zohornovu přihrávku a zavěsil. Hosté z Varů spustili velký nápor až ve třetí části, vykřesali z něj jen Flekovo snížení, jenž procpal puk za Kloučka. Pardubický brankář potom skvěle zasáhl v posledních vteřinách zápasu, betonem pokryl velkou šanci a zařídil pro Pardubice první bod.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...