Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Rodina znovu spolu. Růžička končí ve Spartě, bude hrát pod otcem v Hradci

Sport

  11:09
Hradec Králové - Hokejový útočník Vladimír Růžička zamířil po odchodu z týmu pražské Sparty do Hradce Králové. Bude tak opět hrát pod vedením svého otce Vladimíra, který se stal začátkem dubna hlavním vládcem střídačky Východočechů. Jednatřicetiletý Růžička uzavřel s Mountfieldem dvouletou smlouvu.

Vladimír Růžička v dresu Sparty foto: hcsparta.cz/Vladimír Koča

Kluby se staví proti Královi. Měl by respektovat postoj většiny, zní od jejich představitelů

Zkušený útočník posílil ambiciózní klub krátce poté, co byl oznámen odchod jednoho z ofenzivních tahounů v minulé sezoně Matěje Chalupy. Jednadvacetiletý hráč uzavřel v NHL dvouletý kontrakt s Chicagem.

„Již delší dobu jsme sháněli kreativního centra, který by nám pomohl zlepšit přesilové hry, byl silný na puku, úspěšný na vhazování a samozřejmě uměl dát gól. To vše Vláďa splňuje. Slibujeme si od něj především zlepšení přesilových her a produktivity,“ uvedl pro web královéhradeckého klubu generální manažer Aleš Kmoníček.

Trenér Hradce Králové Vladimír Růžička (vzadu vpravo).
Finálové utkání play off hokejové Ligy mistrů: Hradec Králové - Frölunda...

Připustil, že zájem o Růžičkovy služby měli Východočeši delší dobu. „Byli jsme spolu v kontaktu již minulou sezonu, kdy především z rodinných důvodů - kvůli malým dětem - dal přednost angažmá ve Spartě. Po vzájemné dohodě ohledně ukončení kontraktu se Spartou jsme začali jednat o možné spolupráci,“ řekl Kmoníček.

Růžička hrál pod svým otcem dlouhodobě již ve Slavii a v Chomutově. Loni po sestupu Pirátů zamířil ze severu Čech do metropole a se Spartou uzavřel víceletou smlouvu. Už po první sezoně, v níž si za 39 odehraných utkání připsal 26 bodů za 10 gólů a 16 asistencí, se ale obě strany dohodly na předčasném ukončení spolupráce. K týmu v novém působišti by se měl extraligový šampion z roku 2008 připojit v průběhu července.

Brzy sedmapadesátiletý trenér Růžička přišel k týmu Mountfieldu 23. října. Na střídačce vytvořil dvojici s rovnocennými kompetencemi s Tomášem Martincem, který vedl Východočechy před jeho příchodem. Společně dovedli tým do finále Ligy mistrů. Zkraje dubna se vedení klubu rozhodlo dát nadále prostor jen olympijskému vítězi z Nagana, Martinec na střídačce skončil.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...