Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jets v sérii tahají za kratší konec. Musíme víc přemýšlet, nabádá Pavelec

Sport

  6:00
ANAHEIM (Od spolupracovníka LN v USA) - Patřil k nejlepším hráčům na ledě, přesto po druhém utkání s Anaheimem smutnil. Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec (27) inkasoval gól v poslední minutě zápasu 1. kola play off NHL a se svým týmem prohrál 1:2. Kačeři tak v sérii vedou už 2:0.

Andrew Cogliano z Anaheimu se protlačil před Ondřeje Pavelce. foto: ČTK/AP

„Není náhoda, že jsme utkání znovu nezvládli ve třetí třetině. Musíme hrát víc chytře,“ řekl Pavelec.

LN Jaké to je, hrát poprvé v kariéře play off NHL?
Cítím se výborně, užívám si to, škoda že jsme zatím nevyhráli. Hrajeme proti výbornému týmu, který nám toho moc nedovolí. Vedeme s ním bojovný hokej, který někdy bolí a je plný osobních soubojů.

LN Po většinu utkání jste hráli výborně a vedli, ale Ducks v posledních deseti minutách zápas otočili. Proč?
Bohužel jsme opět prohráli třetí třetinu. To už není náhoda. Jsme pochopitelně zklamaní, ale s výsledkem nic neuděláme. Přežili jsme tlak v první třetině, ve druhé se dostali do vedení, ale opět jsme ho nedokázali udržet. Musíme příště hrát ještě trochu chytřeji.

Mrázek musel předčasně z branky, výhru nevychytal ani Pavelec

LN Kouč vás po zápase chválil, jak jste byl vy sám spokojený se svým výkonem?
Cítil jsem se výborně a dařilo se mi. Soupeři na mne stříleli ze všech možných pozic a úhlů, navíc se mi vždy někdo snažil clonit. V Anaheimu působí řada zkušených hokejistů, kteří už o Stanley Cup bojovali, či jej dokonce vyhráli, a většina z nich hraje trpělivě, nepanikaří a věří si, že dokážou vývoj zápasu otočit. Abychom uspěli, nesmíme se v závěru dopouštět zbytečných chyb, nechat se vylučovat a musíme trochu více přemýšlet. 

LN Dostat gól v poslední minutě, to asi zamrzí…
V závěru střetnutí jsme strávili příliš mnoho času v obranném pásmu. Je to těžké takhle prohrát, ale teď se musíme oklepat, další utkání hrajeme doma a pokusíme se sérii vyrovnat.

LN Vaše výkony dotáhly Winnipeg do play off, v posledních čtyřech zápasech základní části sezony jste dokázal vychytat třikrát nulu. Cítíte se v životní formě?
V životní formě bych asi neřekl, ale v poslední době se mi opravdu daří. Musel jsem podávat nadstandardní výkony, abychom se dostali do play off, což byl náš cíl. V posledním týdnu sezony jsme měli několik těžkých zápasů venku: v Minnesotě, St. Louis a v Coloradu, kde se hraje hodně těžko, ale nakonec jsme na tom tripu vybojovali pět bodů a postoupili. Snad jsem k tomu trochu přispěl i já svými výkony.

Brankář Ondřej Pavelec při zákroku.
Brankář Ondřej Pavelec

LN O příznivcích ve Winnipegu se říká, že jsou jedni z nejlepších v NHL, zápasy play off vyprodali za pět minut…
Ano, jsou skvělí. Je to velký rozdíl proti tomu, jak to vypadalo, když jsme hráli v Atlantě, kde byl hokej až čtvrtý pátý sport, daleko za baseballem, basketem a americkým fotbalem. Zde ve Winnipegu jsme v centru pozornosti, nic jiného tu není a město hokejem žije. Anaheim je silný i venku. U nás to bude ještě hodně divoké a uvidíme, jak to dopadne.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...