Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rozjetý Třinec si poradil i s Vítkovicemi a dotáhl se na Spartu. Ta má dvě utkání k dobru

28. DUBNA: NOVÝM MISTREM JE TŘINEC. Bohatý hokejový klub ze Slezska slavil podruhé v historii extraligový titul, zopakoval triumf z roku 2011. Ve finále si poradil s Libercem, který zdolal 4:2 na zápasy. Stejným poměrem uspěl i v rozhodujícím utkání. Úspěch se přičítal hlavně trenérovi Václavu Varaďovi, který týmu vtiskl tvář. foto: ČTK

Třinec - Třinečtí hokejisté zdolali v předehrávce 20. kola extraligy v derby Vítkovice 2:1 a bodově se dotáhli na vedoucí Spartu. Úřadující mistr vedl po brance Petra Vrány, Ostravané vyrovnali gólem Daniela Krenželoka. Nerozhodný stav zlomil v 48. minutě Martin Gernát a Oceláři popáté v řadě naplno bodovali.
  20:35

První třetina nabídla svižný hokej. Oba týmy se dobře pohybovaly i bránily, proto bylo střel i šancí jako šafránu. Tu největší spálil po hrubici Chmielewského zblízka vítkovický obránce Šidlík. Vyrovnanou pasáž strhl na třineckou stranu Vrána, když se prosadil střelou zpoza pravého kruhu přes chumel hráčů. Gólu předcházela chyba Bukartse, který ztratil ve vlastním pásmu u mantinelu puk v souboji s Musilem.

V prostřední třetině obě mužstva často propadala, ale přečíslení nikdo nevyužil. Hostujícího Kvasničku zastavil Kváča, na druhé straně trefil Stránský Svobodu do masky, Dravecký špatně přihrál a Galvinšův pokus ukryl vítkovický gólman v lapačce.

Rozhodčí udělili první trest až v 25. minutě a Ostravští v přesilovce několikrát zahrozili. Bukarts se ocitl sám před Kváčou, ale prováhal vhodný moment k zakončení. Bez úspěchu ostřelovali třineckou branku i Schleiss, Zdráhal a Kvasnička.

Hosté vyrovnali v polovině utkání z nenápadné akce. Krenželok vystřelil od pravého mantinelu a Kváča puk neztlumil lapačkou. Vzápětí Zdráhal minul ze sólového úniku.

Ve zbytku druhé třetiny byli nebezpečnější Třinečtí. Po Gernátově přihrávce ale netrefil odkrytou branku Kofroň. Další přečíslení dva na jednoho promarnil Marcinko špatnou přihrávkou.

Vítkovice v předchozích dvou zápasech otočily ve třetí třetině manko z 0:2 a 0:3 a vyhrály po nájezdech, tato pasáž jim ale v Třinci nevyšla. Domácí trenéři zamíchali sestavou a Oceláři soupeře mačkali. Michal Kovařčík trefil břevno ostravské branky, poté zahodil gólovou šanci Zahradníček, ale jejich první přesilovou hře v zápase využil Gernát, nejproduktivnější obránce této sezony (3+14).

Poté trefil domácí Chmielewski tyč, stejně dopadla i akce třetího vítkovického útoku. Hosté hráli posledních 73 sekund v šesti proti čtyřem, ale nevypracovali si vážnější šanci.

Zápas mezi Třincem a Vítkovicemi má velký náboj. Své o tom ví i brankář hostů...
Blaž Gregorc v souboji s třineckým Martinem Adamským.

Předehrávka 20. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. P. Vrána (D. Musil), 48. Gernát (Hrňa, M. Stránský) - 32. D. Krenželok (Šidlík). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 5164.

Sestavy: Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Polanský, Adamský - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Vítkovice: M. Svoboda - Kvasnička, Šidlík, Bodák, Trška, D. Krenželok, Výtisk, Gregorc - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - Razgals, Mallet, Dej - Guman, Werbik, J. Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!