Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Rytíři mají na lopatě mistry. Stále těží z Jágrových tréninků

Sport

  14:01
KLADNO/PRAHA - Až odejdou posily z NHL, Kladno bude mizerné, říkalo se během výluky, když v extralize zářili Jaromír Jágr a spol. To ale nyní tak úplně neplatí. Rytíři sice tabulkou pozvolna padali, ale bojů o udržení se vyhnuli a v předkole play off jsou krok od postupu přes mistrovské Pardubice, vedou 2:1. Už v úterý mohou rozhodnout o postupu do čtvrtfinále.

Rytíři Kladno - Pardubice. Autor rozhodujícího gólu Jakub Valský z Kladna se raduje foto: ČTK

Zřejmě největším překvapením jsou výkony teprve čtyřiadvacetiletého Rytíře Jakuba Valského, který úvodní dva zápasy rozhodl, ten druhý dokonce v prodloužení. "To dělají ty večerní tréninky s Jaromírem Jágrem. Z toho teď začínám čerpat," přiznal v rozhovoru pro Českou televizi kladenský odchovanec.

Jeho přístup k přípravě na zápasy vypíchl i kapitán Pavel Patera. "Jeho poctivost na trénincích se projevuje. Celý rok maká a teď se mu to vrací a dává vítězné góly."

Valský ale není sám, kdo intenzivně trénuje. Během svého působení na Kladně Jágr zavedl večerní, někdy i noční lekce na ledě navíc. Chodíval na ně sám, někdy však i v doprovodu dalších spoluhráčů. A tyto tréninky na kladenském zimáku zůstaly, i když slavia "68" odešla do Dallasu.

Začínají většinou kolem dvacáté hodiny a jejich průvodcem je čtyřicetiletý Patera a schází se na nich odhadem deset hokejistů. "Jsou dobrovolné a bez plné výstroje. Často jenom v teplácích. Chodí na ně třeba ti, co jsou po zranění a potřebují zlepšit fyzickou kondici nebo největší poctivci," prozradil v polovině února serveru Lidovky.cz tiskový mluvčí klubu Vít Heral.

Bojovnost a týmový výkon. Takový je projev Kladna v předkole, kde vede nad Pardubicemi 2:1 na zápasy a jistě velký podíl na tom má večerní dobrovolná příprava. Díky píli jsou tak Rytíři, tým bez velkých hvězd, krok od čtvrtfinále.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...