Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sobotka o vyhroceném duelu s Třincem: Každý hráč má rád, když se to před bránou pošťuchuje

Utkání 49. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 28. února 2021 v Praze. Zleva Vladimír Sobotka ze Sparty, Michal Řepík ze Sparty a Roman Horák ze Sparty se radují z 2 golu. foto: ČTK

Praha - Dva nejlepší týmy hokejové extraligy, Spartu a Třinec, po 49. kole už v tabulce nikdo nepřeskočí. A zatímco vzájemnou bilanci v základní části Sparta díky nedělnímu vítězství 4:2 srovnala na 2:2, musí mezi sebou ještě ve zbylých třech utkáních na dálku rozhodnout, kdo získá Prezidentský pohár a uhájí první místo.
  7:12

To aktuálně drží Třinec se 103 body, Sparta o jeden zaostává. Ať už to dopadne jakkoliv, je zároveň jisté, že oba celky se mohou znovu potkat jedině až ve finále play off.

Nedělní duel, který sparťanský útočník Vladimír Sobotka ozdobil gólem, ukázal, že by to byla kvalitní a vyhrocená série.

Přitom utkání z devátého února během reprezentační přestávky tak emotivní nebylo, cítil jste tu změnu?
Chtěli jsme je porazit, emoce tam rozhodně byly, ty k hokeji patří. Myslím, že oba týmy předvedly kvalitní zápas, my jsme vydrželi celých šedesát minut.

Utkání 49. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 28....
Utkání 49. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 28....

Prožíváte takové zápasy rád?
Určitě, tak to má každý hráč, když se to před bránou pošťuchuje a je to vyhrocené. Před play off nám tak kvalitní zápas jedině prospěje.

Ve třetí části tam došlo k pár sporným zákrokům, váš bek Košťálek schytal bodnutí mezi nohy, kapitán Řepík sekeru zezadu pod koleno... Byla potřeba na to reagovat?
Myslím, že hlavně reagovali správně rozhodčí. My jsme vedli, nemohli jsme si dovolit udělat stupidní fauly, co by nás oslabily a jim daly šanci se vrátit do zápasu. Jsme rádi, že se nic takového nestalo.

Také bylo důležité, že jste ubránili třinecký první útok a přesilovky, že?
Ubránit jejich první útok bylo těžké, na druhou stranu jsme s nimi hráli už počtvrté. Víme, co od nich čekat, pohlídali jsme si je.

Bylo na ledě poznat, že hrály dva nejlepší týmy extraligy?
Podle bodů ano, jenže každý zápas i soupeř je jiný, hraje jiným stylem. Třinec má rozhodně dobrý tým, potvrzuje to už několikátou sezonu.

Řekl byste, že vy a Třinec vstoupíte do play off jako největší favoriti?
Na to asi nechci odpovídat, ještě zbývají tři utkání. Soustředíme se na sebe, chceme se zlepšovat před play off a zakončit dobře základní část.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!