Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Spartě se extraliga bez sestupu nelíbí. Toto fanoušci nechtějí, zlobí se generální manažerka Snopková

Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové, 12. února 2020 v Praze. Trenéři Sparty (zleva) Miloslav Hořava a Josef Jandač. foto: ČTK

Praha - Hokejová extraliga bez sestupu, kterou pro nadcházející sezonu schválil výkonný výbor Českého hokeje, se nelíbí zástupcům Sparty. "Herní systém, který představil hokejový svaz, je v rozporu s návrhem klubů a extralize za nás rozhodně nepomůže. Týmy ze spodní části tabulky nebudou mít o co hrát. Takový hokej fanoušci prostě nechtějí," uvedla na twitteru generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.
  5:00

Pražský klub spolu s Libercem a Plzní na původně čtyřletý plán svazu s rozšířením nejvyšší soutěže až na 16 týmů reagoval v polovině května protinávrhem, který počítal naopak se snížením počtu účastníků na 12. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje nakonec přišla s plánem na zachování 14 účastníků s tím, že by nejhorší tým hrál baráž. Svaz dnes zvolil variantu, že se ročník 2021/22 může hrát s 15 celky a vítěz první ligy bude mít i nadále možnost přímého postupu.

Zástupci Liberce a Plzně se podobně jako některé další kluby bezprostředně po rozhodnutí výkonného výboru nechtějí vyjadřovat.

V Hradci Králové rozhodnutí uvítali. „Výsledek hlasování výkonného výboru je pro náš klub pozitivní. Přestože jsme v prvním hlasování, které nebylo výkonným výborem přijato, zastávali většinový názor APK, byl pro nás tento finálně schválený model prioritní. Od začátku jsme ho jako klub preferovali,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček, který je členem výkonného výboru. Ten po předchozím zamítnutí návrhu APK přijal návrh svazu jednomyslně.

Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - Mountfield Hradec...
Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - Mountfield Hradec...

„Schválený návrh je v současné nejisté a finančně náročné době kompromisní, umožní klubům tuto sezonu, která bude možná ještě hodně těžká, přečkat. Bude sloužit k finanční stabilizaci všech extraligových klubů a pomůže nám se sportovně i finančně připravit na další ročník,“ doplnil Kmoníček.

Spokojenost vyjádřil i šéf Vítkovic a prezident APK LH Aleš Pavlík, jenž je také členem výkonného výboru. „V prvním hlasování jsme z pozice HC Vítkovice Ridera podpořili většinový návrh předložený APK LH, ten ovšem neprošel. Po následném zvážení všech aspektů i variant jsme se přiklonili ke kompromisnímu návrhu mezi APK a svazem, a ten byl jednohlasně přijat jako definitivní. Jsme za něj rádi,“ prohlásil na klubovém webu.

„Rozhodnutí Českého hokeje respektujeme. Toto rozhodnutí se blíží návrhu doporučenému asociací profesionálních klubů. Nezbývá než počkat si, co nadcházející doba přinese,“ uvedl pro ČTK generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...