Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Stadion v Trenčíně ponese Demitrovo jméno

Sport

  14:43
TRENČÍN - Zimní stadion v Trenčíně bude pojmenován po slovenském hokejistovi Pavolu Demitrovi, který ve středu tragicky zahynul se spoluhráči z Lokomotivu Jaroslavl při leteckém neštěstí. Město tak uctí památku hráče, který dres Dukly Trenčín oblékal před odchodem do zámoří a který byl akcionářem klubu.

Fanoušci v Trenčíně zápalili svíčky na památku zesnulého Pavola Demitry foto: Reuters

"Hned, jak jsem se to dozvěděl, nechal jsem vyvěsit černou vlajku na městském úřadě a navrhl, aby stadion nesl jméno ikony trenčínského hokeje," citují slovenská média primátora Trenčína Richarda Rybníčka. "Jeho číslu 38 tu bylo legendární, od 7. září je svaté. To nejmenší, co teď můžeme udělat, je po něm pojmenovat stadion," dodal mluvčí města Richard Nemec.

O LETECKÉ TRAGÉDIE ČTĚTE VÍCE

Památku svého slavného rodáka chce uctít i Dubnica nad Váhom, která po Demitrovi hodlá pojmenovat školu, do které v dětství chodil. Šestatřicetiletý Demitra zahájil v Trenčíně profesionální kariéru v sezoně 1992/1993, následně zamířil do NHL. Po třech letech se na skok vrátil, výrazně se však do historie klubu zapsal až během výluky NHL v sezoně 2004/2005, kdy vytvořil v nejvyšší slovenské soutěži tehdejší rekord, když v 66 zápasech nasbíral 99 bodů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!