Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Straka a Červenka vypadli z nominace

Sport

  15:18
LIBEREC - Útočníci Josef Straka a Roman Červenka si na mistrovství světa v Kanadě nezahrají. Kouč Alois Hadamczik je z národního týmu vyřadil po dnešním tréninku, necelých čtyřiadvacet hodin před odletem reprezentace na závěrečné soustředění do Montrealu.

Trenér Hadamczik vyškrtl z nominace další dva hráče. foto: ČTK

"Bylo to těžké rozhodnutí, protože musím říci, že oba hráči určitě nepředvedli špatný výkon. Hráli v rámci svých možností, ale jsou to techničtí útočníci. Věřím, že hráči, kteří budou dostávat větší prostor na ledě jako Erat nebo Vrbata, jsou lepší," řekl Hadamczik novinářům po tréninku.

Straka, který byl podobně z nominace vyřazen i před rokem, s Červenkou doplatili na to, že do třetí a čtvrté formace se Hadamczikovi typově hodí jiní hráči. "Tam budou hrát hráči s defenzivními schopnostmi a ti, kteří tam zůstali, jsou na tom lépe," uvedl reprezentační kouč. V kádru je aktuálně 26 hráčů a je jisté, že jeden z útočníků se na šampionátu nepředstaví. Navíc je možné, že reprezentaci ještě někdo posílí. Dnes by mělo být jasné, zda bude hrát Marek Židlický z Nashvillu. Další obránce Martin Škoula z Minnesoty národnímu celku nepomůže, protože musí na operaci se zraněným kolenem.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...