Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sýkora přispěl gólem k výhře New Jersey

Sport

  9:20
TAMPA (USA) - Petr Sýkora se v utkání NHL podílel jedním gólem na výhře New Jersey 5:4 na ledě Tampy Bay. Pětatřicetiletý hokejový útočník se prosadil hned ve svém úvodním střídání, když úspěšnou dorážkou otevřel gólový účet zápasu. U jeho trefy si připsal přihrávku Patrik Eliáš.

Český hokejista ve službách New Jersey Devils Petr Sýkora (uprostřed) se raduje z gólu v zápase NHL proti Tampě. foto: ČTK

Na straně poražených se po zranění vrátil do sestavy Pavel Kubina, který zaznamenal asistenci a ve druhé třetině se porval s Ryanem Carterem. Český obránce, který chyběl týmu čtyři utkání pro potíže v dolní části těla, pomstil svého brankáře, jehož Carter při rozehrávce srazil. Kubina byl v bitce aktivnější, soupeři zasadil pár úderů a povalil ho na led. Carter se nezmohl na žádný výrazný odpor, Kubinu vůbec nezasáhnul.

Na rychlý Sýkorův gól navázal o pět minut později Dainius Zubrus, ale Devils ještě do první přestávky o dvoubrankový náskok přišli. Do rozhodujícího trháku se hokejisté New Jersey dostali během prostředního dějství, kdy soupeři třemi zásahy odskočili na 5:2. V závěrečné části už Lightning dvěma góly jen zdramatizovali utkání.

Tampa Bay - New Jersey 4:5 (2:2, 0:3, 2:0)

Branky: 50. a 60. Stamkos (na druhou KUBINA), 18. Downie, 19. B. Jones - 1. SÝKORA (ELIÁŠ), 6. Zubrus, 21. Parise, 26. Kovalčuk, 34. Henrique. Střely na branku: 36:22. Diváci: 17.341.

"Byla to bitva a šílený zápas. Alespoň tak mi to připadalo z mého pohledu. Dokonce i když jsme vstupovali do třetí třetiny s třígólovým náskokem, neměl jsem pocit, že máme vyhráno. A to se potvrdilo," přiznal gólman Devils Johan Hedberg.

Naopak domácí sáhli ke střídání brankářů a po třetím gólu nahradil Dwyana Rolosona Mathieu Garon. "Ale z ničeho ho neviníme, dostane se z toho," řekl trenér Tampy Bay Guy Boucher, pro jehož svěřence to byla sedmá prohra z posledních osmi zápasů.

"Je to teď pro hráče náročné po psychické stránce. Bojovali jsme, soupeře přestříleli 36:22. Vytvářeli jsme si šance, ale i když jsme dali čtyři branky, další jsme neproměnili. A potom vás jedna chyba stojí zápas. Ale nechci nikoho obviňovat. Je to týmový sport a občas jsou během sezony pasáže, kdy chytíte špatnou sérii," mrzelo Bouchera.

"Alespoň jsme ale prokázali charakter a jako vždy nepřestali bojovat a povedlo se nám dostat do zápasu. Druhá třetina nás ale pohřbila, tam jsme ztratili zápas," prohlásil Steven Stamkos, autor dvou tref domácích, kterými se vyrovnal v čele tabulky střelců soutěže Milanu Michálkovi a Philu Kesselovi.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...