Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Tři měsíce jsem nemohl nic dělat. Příchod bývalého trenéra mi ale pomůže, říká Kaše

Sport

  19:41
Anaheim - Není tak nápadný, ale produktivitou už patří mezi nejúspěšnější Čechy v NHL. Rozlet hokejisty Ondřeje Kašeho však v uplynulé sezoně zastavilo choulostivé zranění ramene. Po půl roce je nadějný útočník Anaheimu zpět a doufá, že se bude s krajany Davidem Pastrňákem a Tomášem Hertlem přetahovat o pozici krále střelců.

Ondřej Kaše vstřelil v NHL podruhé za sebou vítězný gól. foto: AP

Zranění přišlo v nevhodnou chvíli: byl jste ve formě a ve 30 zápasech dal 11 gólů.
Sice se mi dařilo, ale týmu ne - bylo jasné, že se nedostaneme do play off. Horší by to bylo, kdyby zranění přišlo na začátku sezony, protože bych se snažil návrat urychlit. Takhle jsem měl dost času koncentrovat se na nový ročník.

Nemáte obavy, že budete muset v klubu začínat zase od nuly?
To si nemyslím. Už jsem odehrál dvě celé sezony a ukázal, že na NHL mám. Navíc mám podepsanou tříletou smlouvu na 7,8 milionu dolarů, která mi zaručuje určité postavení. Je mi ale jasné, že se v týmu bude bojovat o každý flek.

V klubu se přes léto udály změny, přišel například nový kouč. Jaká je to pro vás zpráva?
Dobrá, protože mě Dallas Eakins vedl první rok v Americe na farmě a hodně mi pomohl. Je to super člověk, takže se na sezonu těším, může to být dobré. Myslím, že jsem vlastně v lepší situaci než dosud.

S předchozím koučem Randym Carlylem jste neměl tak dobrý vztah?
Nebyl špatný, ale Eakins je mladší, hodně týmový a kamarádský. Umí přitvrdit, ale tráví hodně času v šatně a mluví s hráči. Navíc uznává útočný styl. Omladili jsme, budeme hodně brusliví, což je pro mě ideální. Počítám s tím, že ode mě bude čekat góly. Poslední dvě sezony jsem ukázal, že je umím dávat.

Z Anaheimu odešel známý střelec Corey Perry. Otevře se tím prostor pro vás?
Tak to nevnímám, protože tam budou jiní kluci. Spíš mě mrzí, že Corey odešel, protože to byl super kluk, který bude chybět v kabině. Určitě nemůžu počítat s tím, že mám tím pádem jisté místo v prvních dvou lajnách. Musím se ukázat na kempu, to je základ.

Ondřej Kaše oslavuje gól, který střelil v první třetině zápasu proti Dallasu.
Rodák z Kadaně Ondřej Kaše se stal druhou hvězdou večera.

Uklidňuje vás, že jste se v minulosti po zranění vždycky dokázal rychle vrátit do formy?

Jo, ale takhle dlouho jsem mimo ještě nebyl. Skoro tři měsíce jsem nemohl vůbec nic dělat, takže jsem sám zvědavý. Rameno je už skoro v pohodě, trénuju s ním na 80 procent. Je to choulostivý kloub zvlášť pro hokejisty, protože absolvujeme hodně nárazů. Tak mu dáváme čas, aby se pořádně zahojilo.

Co se vám přesně stalo?
S tím ramenem jsem měl už problémy. Šel jsem na buly a po souboji mi vypadlo. Úplně jsem si ho vyhodil. Hned jsem věděl, že je to špatné. Vůbec jsem nemohl hýbat s rukou. Nebylo to nic příjemného, musel jsem na něj být dlouho opatrný.

Jak probíhala rehabilitace?
Tři měsíce jsem musel být v Americe, pak mě pustili na měsíc a půl domů. Ale musel jsem zpátky na kontrolu. V Česku mám fyzioterapeuta, se kterým posíláme do Anaheimu pravidelně reporty.

Kvůli zranění jste přišel o mistrovství světa. Štvalo vás to?
Je to škoda, každý hráč chce reprezentovat. Turnaj jsem sledoval, dokonce jsem se byl v Bratislavě kouknout na semifinále. Loni ani předloni se mi nepoštěstilo zahrát si na šampionátu, tak doufám, že to konečně vyjde. Hrozně rád přijedu, na druhou stranu je důležitější dostat se s Anaheimem do play off. 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...