Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

V bitvě Ostrovanů s Tučňáky padlo 346 trestných minut

Sport

  19:39aktualizováno  13. února 14:01
NEW YORK/PRAHA - V noci na sobotu hrál Pittsburgh na ledě Islanders. Kardiaci, či slabší povahy na tento zápas vůbec neměli chodit. V utkání padlo dvanáct branek, sudí rozdali 346 trestných minut a došlo ke čtrnácti bitkám. Ostrované nakonec vyhráli 9:3, ale už teď je jisté, že duel bude mít pokračování, a to v dalším střetnutí těchto týmů, které se odehraje 8. dubna v Pittsburghu...

New York Islanders - Pittsburgh Penguins. foto: ČTK

Dvanáct branek, čtrnáct pěstních potyček a devět vyloučení do konce utkání - to je účet zápasu mezi New York Islanders a Pittsburghu Penguins. Tento střet nabídl divákům ve Nassau Veterans Memorial Coliseum vše, co show pod záštitou NHL nabízí.

"První polovina utkání byla hokejová, druhá už hokej moc nepřipomínala," zhodnotil zápas trenér Penguins Dan Bylsma.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins (prazdná střídačka).

Celý "spor" těchto týmů vznikl už před devíti dny, kdy vzájemný zápas vyhráli Tučňáci 3:0. Vše odstartoval hit Maxima Talbato na Blake Comeaua, následovalo několik potyček a v pěstním souboji se také představili brankáři obou týmů: Johnson - DiPietro. DiPietra ovšem bitka vyřadila na čas ze sestavy Ostrovanů, neboť sI zlomil čelist. "Budeme si to pamatovat," vzkázal do šatny "Pens" tvrďák Zenon Konopka.

To zdravý Johnson nezahálel a na svoji pažbu si připsal další rvačku. Tentokrát si to "rozdal" s útočníkem Michaelem Haleyem. "Michael je skvělý kluk. Prošel jsem s ním tréninkovým kempem, kde jsme se skamarádili. Okamžitě se stal součástí mé rodiny," popisuje Michaela Haleyho tvrďák Zenon Konopka, který má na svém kontě v NHL přes 570 trestných minut.

Bitka brankáře Johnsona a útočníka Haleyho

V Pittsburghu ovšem Haleyho viděli jinak. "Hráč, který vyzve brankáře k bitce, to má mnohem snazší. Lépe se pohybuje. Myslím

Tresty:

Godard (PIT) - stop deset zápasů
Gillies (NYI) - devět zápasů
Martin (NYI) - čtyři zápasy

si, že v příštím utkání to nezůstane bez odvety," tvrdil v tiskovém centru obránce Kris Letang.

První hvězdou vypjatého utkání se nakonec stal John Tavares, jednička draftu 2009, jenž vstřelil jeden gól a na další čtyři přihrál. "Bylo to docela zábavné, navíc máme dva body. Ale nikdy jsem nic podobného předtím neviděl. Prostě to nešlo zastavit," řekl k bitkám Tavares. "Ale je vidět, že pro druhého uděláme cokoliv," našel pozitiva Tavares.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!