Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Frk vytvořil na Utkání hvězd AHL světový rekord v tvrdosti střely, překonal i Cháru

Sport

  10:37
Ontario - Český hokejový útočník Martin Frk vytvořil na Utkání hvězd AHL v Ontariu světový rekord v soutěži o nejtvrdší střelu. Svůj pokus vyslal rychlostí 175,7 kilometru v hodině a překonal i výkon slovenského obránce Zdena Cháry, který na Utkání hvězd NHL v roce 2012 v Ottawě stanovil maximum výkonem 175,1 km/h.

Martin Frk vytvořil na Utkání hvězd AHL v Ontariu světový rekord v soutěži o nejtvrdší střelu. foto: Reprofoto

Dosavadní rekord v AHL držel kanadský obránce Colin Miller, který v roce 2015 v exhibici v Utice vystřelil jako zástupce Manchesteru rychlostí 169,8 km/h.

Šestadvacetiletý Frk se Utkání hvězd AHL účastní premiérové. Zástupce pořádajícího Ontaria, farmy Los Angeles, reprezentuje výběr Pacifické divize a přispěl k vítězství Západní konference v dovednostních soutěžích nad Východem 18:15.

Druhý český zástupce při Utkání hvězd AHL Vítek Vaněček z Hershey se podělil o cenu pro nejlepšího brankáře s Connorem Ingramem z Milwaukee Admirals a Alexem Nedeljkovicem z Charlotte. Všichni předvedli 14 úspěšných zákroků ve dvou soutěžích, kdy čelili střelám z pozice mezi kruhy a potom v samostatných nájezdech.

Autor: