Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vrána pomohl třemi body k výhře Washingtonu v Chicagu. Střelecky se prosadil i Simon a Chlapík

Sport

  8:00
NEW YORK - Český hokejový útočník Jakub Vrána přispěl třemi body za gól a dvě asistence k vítězství Washingtonu ve středečním přípravném utkání před startem NHL v Chicagu 6:0. Prosadili se i Dominik Simon z Pittsburghu a Filip Chlapík z Ottawy, kteří shodně vstřelili vítězné branky.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Reuters

Vrána pomohl dovršit debakl Blackhawks. V 52. minutě střelou z pravého kruhu zvýšil na 5:0 a asistoval u branek Dána Larse Ellera, který nejdříve po polovině utkání zařídil Capitals čtyřbrankový náskok a potom ještě dovršil výsledek.

Simon po 116 sekundách třetí třetiny díky bekhendové dorážce do odkryté branky po pokusu Zacha Astona-Reeseho získal Penguins vedení 3:2 a nakonec se Pittsburgh radoval z výhry 4:2.

Chlapík ve 38. minutě rovněž bekhendem zamířil do okryté branky, když se k němu šťastné odrazil puk po tečované přihrávce Marka Borowieckého a Senators i díky němu otočili stav ve Vancouveru z 0:2 na 3:2. Nakonec si Ottawa ještě vylepšila skóre a vyhrála 6:2.

Pavel Francouz z Colorada při výhře na ledě Vegas 4:1 přišel o nulu až 18 sekund před koncem, kdy jej překonal Patrick Brown. Český gólman odchytal celé utkání a kryl 16 střel.