Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

REJŽEK: Místo fotbalu jsem si měl otevřít detektivku

Sport

  14:00
PRAHA - Po úterním gólovém posvícení následovala včera podle očekávání... no, však znáte to přiléhavé přísloví. Pokud se před výkopem držela minuta ticha za zesnulou legendu Alfreda Di Stéfana, zbytek večera se odehrávala spíš tryzna za útočným fotbalem.

Argentina slaví postup do finále, Nizozemsko smutní. foto: Reuters

Nikterak nevyšly předpovědi, že opatrný argentinský obranný systém volá po tom, aby ho razantní Nizozemci smetli. Pakliže jejich obránce Bruno Martins Indi před zápasem zbožně prohlásil, že musí odříznout přívodní potrubí k Messimu, sám tak činil nečistou hrou a po žluté kartě ho trenér Louis van Gaal radši vystřídal.

Jan Rejžek

český hudební a filmový kritik, novinář a fotbalový fanoušek komentuje pro LN mistrovství světa

Argentina naopak dokonale odstřihla, až na jeho průnik v poslední minutě normální hrací doby, Arjena Robbena a aktivitou jí pomáhali viditelně i jiní, zvláště Ezequiel Lavezzi, který měl na vlhkém terénu první dres od bláta.

Po první čtvrthodině zahrozil z přímého kopu poprvé Messi a modrobílí pomalovaní válečníci v publiku se chytali za hlavu. Jinak žádná sláva, samé neplodné rohy, nepřesné přihrávky, střely doprostřed branky, fauly a ofsajdové pasti. Že já si radši neotevřel detektivku!

Jak odkapávaly minuty před půlnocí, z bezútěšného vývoje šedivěli nejen diváci u obrazovek, ale zvláště komentátoři a sportovní redaktoři, kteří věděli, že nestihnou uzávěrku. Úplně jsem slyšel volání pracujících, linoucí se po vlasti – proboha, dejte už někdo gól, ať můžeme jít spát!

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...