Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Už to nikdy neudělám, omluvil se Suárez za kousnutí do soupeře

Sport

  17:24aktualizováno  20:20
Luis Suárez se na internetu omluvil Italovi Giorgiu Chiellinimu, kterého nesportovně pokousal. Uruguayský fotbalista slíbil, že nic podobného už nezopakuje. Původně přitom svůj útok zapíral.

...Šampionát přinesl i řadu kontroverzních událostí. Kritizovali se rozhodčí i uruguayský fotbalista Luis Suárez, jenž v utkání s Itálií kousl protihráče Chielliniho a vyfasoval přísný trest. Dlouho kvůli tomu nehrál ani v klubu. foto: Reuters

"Hluboce lituji toho, co se stalo. Omlouvám se Giorgiu Chiellinimu i celé fotbalové rodině," napsal Suárez v prohlášení, které zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Chiellini omluvu záhy přijal. "Všechno je zapomenuto. Doufám, že ti FIFA zmírní trest," napsal na twitteru zadák Juventusu, jenž už předtím prohlásil, že distanc je přemrštěný.

Suárez italského beka Chielliniho hryznul do ramene ve třetím utkání v základní skupině, ale od rozhodčího trestán nedostal. Uruguay vyhrála 1:0 a postoupila do osmifinále, kde už bez svého kanonýra podlehla 0:2 Kolumbii.

Otisk zubů na rameni italského fotbalisty Chielliniho.

Nejprve se před disciplinárkou hájil tím, že protihráče nekousl úmyslně. „Ztratil jsem rovnováhu a upadl na něj!“ dušoval se útočník Liverpoolu.

Nyní vůbec poprvé uznal svou chybu: „Pravdou je, že můj kolega Giorgio Chiellini utrpěl ve střetu se mnou fyzické následky kousnutí.“

Nejlepší střelec uplynulé sezony anglické ligy byl za kousnutí protihráče potrestán již potřetí. V roce 2010 v dresu Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a nezahrál si sedm utkání. Loni v dubnu pokousal při zápase anglické ligy obránce Chelsea Branislava Ivanoviče a dostal trest na 10 zápasů.

Tentokrát ovšem Suárez tvrdí, že své zuby použil v zápase naposledy. „Veřejně prohlašuji, že už se nikdy podobný incident nestane," slíbil.

Kosovský klub nabízí angažmá

Rekordní čtyřměsíční zákaz fotbalu mu však ani upřímná omluva nevymaže. Tým Hajvalia z Kosova proto nabízí Suárezovi originální řešení a nabízí mu po dobu jeho trestu dočasné angažmá. Kosovo totiž není členem FIFA a sankce na jeho půdě neplatí.

Suárez by tudíž dlouho bez fotbalu žít nemusel. "Protože ještě nejsme součástí FIFA, tak může hrát v Kosovu. Proto jsme poslali nabídku Liverpoolu," citoval kosovský list Sport Plus prezidenta Hajvalie Xhavita Pacolliho.

Jeho klub nabízí Liverpoolu za čtyřměsíční hostování Suáreze 30 tisíc eur (asi 824 tisíc korun). Pro nejlepšího střelce uplynulé sezoně anglické ligy pak má nachystaný měsíční plat 1500 eur (41 tisíc korun). Víc si prý Hajvalia dovolit nemůže.

"Možná mu to bude připadat směšné, ale tohle je vše, co můžeme udělat. Pokud bude chtít přijít a hrát za nás, je vítán. Bylo by to pro něj ideální," uvedl Pacolli. Celek z Prištiny zakončil minulý ročník kosovské ligy na šestém místě tabulky.

Suárez s Liverpoolem nemůže čtyři měsíce ani trénovat, zakázaný má i přístup na stadiony a v devíti zápasech nesmí nastoupit za uruguayskou reprezentaci. I přesto údajně mají o kontroverzního útočníka velký zájem Barcelona s Realem Madrid.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...