Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

11:47
URU
Trenér uruguayských fotbalistů Oscar Tábarez si není jistý svou budoucností u týmu, který dovedl po 40 letech do semifinále mistrovství světa. Po semifinálové prohře 2:3 s Nizozemskem zkušený kouč uvedl, že má stále problémy dohodnout se s vedením svazu na tom, zda má zůstat. "Nemohu říci, zda zůstanu. Nezávisí to na mě," prohlásil Tábarez na tiskové konferenci. "Musíme počkat na další kroky a na to, zda budou splněny určité podmínky. Vše závisí na tom, jestli budu cítit, že mohu tým posunout ještě dál," dodal. Třiašedesátiletý Tábarez trénuje uruguayskou reprezentaci již podruhé. Před dvaceti lety dovedl národní tým na mistrovství světa v Itálii.
11:22
Zajímavost

Zklamaní a spokojenost zároveň zavládly mezi Uruguayci poté, co jejich tým prohrál v semifinále fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice s Nizozemskem 2:3. Většinou oceňují skutečnost, že se mužstvo dostalo až do mezi nejlepší čtveřici a mnozí dokonce i úterní zápas berou jako vítězství.

  • Fanoušci Urugaye po zápasem s Nizozemskem.

    Fanoušci Urugaye po zápasem s Nizozemskem. / Autor: Reuters

10:44
Zajímavost
Symbol fotbalového mistrovství světa v JAR vuvuzely našly v Peru nové uplatnění. Dvě drogové dealerky schovávaly v dlouhých plastových trumpetách marihuanu. Policie podle agentury Reuters obě ženy zadržela v úterý před školou v Limě ve chvíli, kdy se snažily prodat sto malých balíčků marihuany ukrytých ve vuvuzelách.
Důležité
ZPRAVODAJSTVÍ Z POSLEDNÍCH DVOU TÝDNŮ ČTĚTE ZDE!
Důležité
ZPRAVODAJSTVÍ Z PRVNÍHO TÝDNE ŠAMPIONÁTU ČTĚTE ZDE!