Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

08:55
SPA
Fotbalisté Španělska děkovali po postupu do semifinále světového šampionátu přes Paraguay především svému brankáři Ikeru Casillasovi. Kapitán týmu podržel spoluhráče několika skvělými zákroky a za bezbrankového stavu chytil v 59. minutě Óscaru Cardozovi penaltu. Za svůj klíčový zákrok brankář Realu Madrid vděčil především náhradnímu gólmanovi Pepemu Reinovi, který mu před zápasem řekl, kam paraguayský útočník pokutový kop umístí. Reina využil svých znalostí z uplynulého ročníku Evropské ligy. S Liverpoolem narazil ve čtvrtfinále na Benfiku Lisabon a v prvním duelu mu Cardozo vstřelil dvě branky právě ze značky pokutového kopu. Casillasovi proto poradil, ať proti paraguayskému střelci skočí doleva.
00:00
Důležité

Světový šampionát v Jihoafrické republice pomalu, ale jistě míří do svého závěru. Na turnaji zbyly již jen čtyři nejlepší týmy a co si budeme povídat, až na Španěly, hodně překvapivé týmy - čtyřlístek doplňují Uruguayci, Nizozemci a Němci. Který kapitán nakonec pozvedne nad hlavu trofej pro fotbalového mistra světa?

  • Argentina - Německo (Maradona a Messi).

    Argentina - Německo (Maradona a Messi). / Autor: Reuters

23:27
SPA
Trenér španělských fotbalistů Vicente del Bosque se po postupu do semifinále mistrovství světa těšil na Němce, kteří podle něj hrají nelepší fotbal ze všech účastníků. Španělé splnili v dnešním čtvrtfinále proti Paraguayi roli favorita a po výhře 1:0 se dostali mezi nejlepší čtyři. OHLASY ČTĚTE ZDE!
22:23
Důležité

Semifinále MS zná všechny účastníky. V neskutečné bitvě porazili Španělé 1:0 Paraguayce, když se v 83. minutě trefil svým pátým gólem na šampionátu David Villa. Předtím ale sudí odpískal celkem tři penalty, Xabi sice jednu proměnil, ta ale nebyla uznána pro předčasné vběhnutí hráčů do vápna. Z opakového pokusu Xabi Villara nepřekonal, stejně jako dvě minuty před ním na druhé straně selhal Cardózo.

  • Španělsko - Paraguay (Villa a Fábregas se radují).

    Španělsko - Paraguay (Villa a Fábregas se radují). / Autor: Reuters

21:18
Důležité
V prvním poločase čtvrtfinále Španělsko-Paraguay fanoušci nejenže neviděli gól, ale také pořádnou střelu na jednu či druhou branku. Jedním slovem bída, která může být ve druhé půli, na kterou vás srdečně zveme, jen lepší! PODROBNOU ON-LINE REPORTÁŽ SLEDUJTE ZDE!
20:40
ARG

Kouč argentinské fotbalové reprezentace Diego Maradona považuje dnešní debakl 0:4 s Německem ve čtvrtfinále světového šampionátu v Jižní Africe za nejhorší porážku v životě. Legendární středopolař připustil, že uvažuje o rezignaci, ale ještě se prý nerozhodl. Chce se také poradit s rodinou.

  • Argentina - Německo (Maradona odchází ze scény).

    Argentina - Německo (Maradona odchází ze scény). / Autor: Reuters

20:25
Důležité
POSLEDNÍ ČTVRTFINÁLE MS VE FOTBALE ŠPANĚLSKO - PARAGUAY SLEDUJTE V PODROBNÉ REPORTÁŽI ON-LINE ZDE!
20:19
URU
Uruguayský útočník Luis Suárez dostal od mezinárodní fotbalové federace FIFA po červené kartě ve čtvrtfinále světového šampionátu jednozápasový trest. Třiadvacetiletá opora Ajaxu Amsterodam si tak v případě výhry svého týmu nad Nizozemskem může zahrát ve finále.
20:00
Zajímavost
Německé velvyslanectví v Praze dnes žilo fotbalem. Přenos čtvrtfinálového zápasu mistrovství světa mezi Německem a Argentinou tam přišly sledovat desítky pozvaných hostů, řada z nich ve fotbalových dresech. Čtyřgólový výprask, který Němci uštědřili favorizovaným Jihoameričanům, vyvolal mezi přítomnými fanoušky euforii. Akce se nesla v neformálním duchu, německý velvyslanec Johannes Haindl nabídl příchozím ryze fotbalové pohoštění - pivo a slané krekry. Mnoho pozvaných s sebou přivedlo celé rodiny včetně malých dětí. Před promítacím plátnem stáli i posedávali lidé v tričkách s nápisem Deutschland 2010, další měli na obličejích namalované německé vlajky nebo dorazili ve speciálních fotbalových čepicích a parukách. V davu nechyběly řehtačky a další nástroje, jeden z malých fanoušků dokonce hrdě třímal vuvuzelu v červeno-žluto-černých národních barvách. REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE!
19:08
URU
Fotbalisté Uruguaye se budou muset po zbytek mistrovství světa obejít bez služeb záložníka Nicoláse Lodeira, kterého ze hry vyřadila zlomenina v pravém chodidle. Citelnější ztrátou by mohla být absence kapitána Diega Lugana, jenž musel ve čtvrtfinále střídat kvůli poranění vazů v koleně. U klíčového obránce se ale zatím čeká na výsledky dalších vyšetření.
18:35
GHA
Ghanští fotbaloví reprezentanti se po vyřazení ze světového šampionátu setkali s bývalým jihoafrickým prezidentem Nelsonem Mandelou. Jednadevadesátiletý státník ocenil jejich výkony, díky kterým dokráčeli na šampionátu až do čtvrtfinále, nejdál ze všech afrických týmů. "Nelson Mandela se setkal s fotbalisty a členy realizačního týmu "černých hvězd" dnes ve svém domě v Johannesburgu. Ghanští hráči skvěle reprezentovali kontinent. I když nepostoupili do semifinále, můžou se vrátit domů s hlavami nahoře," stojí v prohlášení Mandelovy nadace k setkání.
18:35
NIZ
Nizozemský útočník Robin van Persie a bek Joris Mathijsen, kteří utrpěli zranění v pátečním čtvrtfinále světového šampionátu proti Brazílii, by v úterním semifinále proti Uruguayi neměli chybět. Oba fotbalisté se dnes podrobili důkladnému vyšetření v nemocnici, které vyloučilo vážnější poranění.
17:55
Důležité

Tažení argentinského favorita světovým šampionátem ukončilo stejně jako před čtyřmi lety ve čtvrtfinále Německo. Evropští obhájci bronzu vypráskali Maradonu a spol. z turnaje po výsledku 4:0 a téměř 100% se dá říct, že "božský Diego" na lavičce národního týmu končí. Němce čeká v semifinále lepší z dvojice Španělsko-Paraguay.

  • Argentina - Německo (zklamaný Maradona).

    Argentina - Německo (zklamaný Maradona). / Autor: Reuters

16:58
URU

Uruguayský fotbalista Sebastián Abreu oživil v pátečním čtvrtfinále světového šampionátu proti Ghaně vzpomínky na známý "vršovický dloubák" Antonína Panenky z finále mistrovství Evropy v roce 1976. Jihoamerický útočník si na závěr penaltového rozstřelu troufl po vzoru české legendy lehce podebrat míč a obloukem ho poslat do středu branky mimo dosah padajícího brankáře Richarda Kingsona. "Kopnout takhle penaltu není jen o odvaze. Je to prostě způsob zahrávání penalt," prohlásil Abreu, který se narodil přesně čtyři měsíce poté, co Panenka svým legendárním dloubákem zesměšnil v Bělehradu německého brankáře Seppa Maiera. Třiatřicetiletý útočník brazilského Botafoga připustil, že nezvyklý způsob exekuce penalt často trénuje. "Existují různé způsoby, jak dávat góly z pokutového kopu. Mně se líbí tenhle. Věřím mu a tým mi dodává sebevědomí, abych věřil tomu, že je to ten správný styl," uvedl Abreu.

  • Uruguay - Ghana (rozhodující penaltu proměnil Abreu)

    Uruguay - Ghana (rozhodující penaltu proměnil Abreu) / Autor: ČTK

16:51
Důležité

Po prvním poločase čtvrtfinále Argentina-Německo vedou 1:0 evropští obhájci bronzu z posledního šampionátu. Již ve 3. minutě se trefil Müller.

  • Argentina - Německo (Müller střílí branku).

    Argentina - Německo (Müller střílí branku). / Autor: Reuters

16:46
ANG
Trenér fotbalistů Tottenhamu Harry Redknapp je rád, že koučem anglické reprezentace zůstává Fabio Capello. Podle bývalého anglického záložníka by změna na lavičce národního týmu Albionu nepomohla. Capello by se ale měl lépe naučit jazyk, aby se víc orientoval v atmosféře a dění v kabině. "Nedivím se, že si ho (anglická Fotbalová asociace) FA ponechala. Teď můžeme doufat, že na mistrovství Evropy v roce 2012 zahrajeme lépe než teď na mistrovství světa," uvedl Redknapp v rádiu Talksport. Podle třiašedesátiletého kouče, který byl podle spekulací médií kandidátem na Capellův post, kdyby Ital odešel, ustrnula Anglie ve vývoji už za předchozích trenérů.
15:57
Důležité

ČTVRTFINÁLE ARGENTINA-NĚMECKO

  • Argentina - Řecko (šťastný Maradona a Messi).

    Argentina - Řecko (šťastný Maradona a Messi). / Autor: Reuters

15:46
GHA
Dramatický čtvrtfinálový zápas fotbalového mistrovství světa mezi Ghanou a Uruguayí si v jedné z hospod v Keni vyžádal dva lidské životy. Během pátečního duelu se mezi sebou začala hádat skupinka mladíků, přičemž jeden z nich byl náhle ubodán. Zbývající hosté v podniku následně pachatele bez váhání ubili k smrti. Podle keňské policie se incident odehrál na předměstí Githurai Kimbo u Nairobi. Fotbalisté Ghany a Uruguaye bojovali o postup až do penaltového rozstřelu, který lépe zvládli uruguayští hráči a poslali posledního afrického účastníka ze šampionátu v JAR domů.
15:36
NIZ
Fotbalová federace FIFA dodatečně připsala nizozemskému záložníkovi Wesleymu Sneijderovi první gól "tulipánů" v pátečním čtvrtfinále světového šampionátu, který byl původně v zápise veden jako vlastní branka Brazilce Felipeho Mela. Sneijder zaznamenal proti Brazílii i vítěznou trefu na 2:1 a s čtyřmi přesnými zásahy se dotáhl na čelo tabulky kanonýrů.
15:10
BRA
Slavný brazilský fotbalista Ronaldo vzkázal prostřednictvím sociální sítě Twitter svému krajanovi Felipemu Melovi, aby se raději nevracel na prázdniny domů do vlasti. Melo se v druhé půli pátečního čtvrtfinále světového šampionátu podílel na nizozemském vyrovnávacím gólu, poté byl navíc vyloučen po faulu na Arjena Robbena a výrazně se tak podepsal pod porážku brazilského týmu 1:2. "Pro Felipeho Mela by nebylo dobré, kdyby přiletěl s týmem zpět do Brazílie a strávil tu prázdniny," uvedl na sociální síti někdejší útočník "kanárků," který vede historickou tabulku střelců světových šampionátů. Nechápal především situaci, při níž Melo poslal po nedorozumění s brankářem Júliem Césarem hlavou míč do vlastní sítě. "Nerozumím malé komunikaci mezi nimi. Když jde Júlio z branky, vždy si zakřičí, ale tentokrát šli po míči oba," podotkl Ronaldo.