Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Ostravské neshody. Proč vedení Baníku jedná za zády klubové ikony?

Sport

  6:30
OSTRAVA/PRAHA - Leckoho krok vedení ostravského Baníku překvapil. Po letech výsledkového strádání, kdy se moravskoslezský celek utápěl v krizi zakořeněn hluboko ve spodní polovině tabulky, uzavřeli jeho fotbalisté podzimní část nejvyšší české soutěže na pěkném pátém místě.

Milan Baroš kritizoval rozhodčí v utkání mezi Baníkem a Plzní. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Vděku a uznání se ale trenér Martin Svědík nedočkal. V pátek byl od týmu odvolán. Stratég na lavičce Baníku vybudoval nejmladší prvoligový kádr, který měl svůj potenciál prodat především v budoucnosti.

Útočník Baníku Milan Baroš (vlevo) střídá záložníka Joela Lindpereho v 74....
Milan Baroš kritizoval rozhodčí v utkání mezi Baníkem a Plzní.
Útočník Baníku Milan Baroš (uprostřed) na lavičce v prvním poločase.
Milan Baroš.

Podle ikony klubu Milana Baroše pracoval na velmi vysoké úrovni. S jeho propuštěním nesouhlasil a označil ho za nekoncepční, nikdo z klubu navíc s Barošem změnu na trenérském postu nekonzultoval.

Majitel Petr Šafarčík měl na věc vlastní pohled. Svědíkův konec zdůvodnil číselnou bilancí: malým množstvím vstřelených branek, držením míče a počtem střel.

Čas ukáže, jestli nebylo v tomto případě lepší dát na názor muže, který strávil spolu s hráči a trenéry o poznání více času...

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...