Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

GLOSA: Přidat ryk diváků není snadné. Snad nebudeme 90 minut poslouchat řehtačky

Sport

  5:00
Praha - Fotbal bez fanoušků, to není ono.V Německu se o tom minulý týden přesvědčili osobně. V Česku se tento handicap v čase, kdy se kvůli koronaviru musí hrát na prázdných stadionech, snaží smazat. O2 TV, která vysílá většinu utkání první ligy, zkusí u některých zápasů doplnit simulovaný ruch tribun a fandění.

Fotbalisté Jablonce oslavují branku do sítě Rennes. foto: Reuters

Jestli hrajete sportovní simulace na počítači, dokážete si to představit. A je fajn, když vás podporuje zaplněný Anfield Road či Santiago Bernabéu. Akorát že ryk 60 tisíc fandů se dá naroubovat univerzálněji než pár tisícovek, které chodí na většinu tuzemských stadionů. 

O2 TV tento problém zkusí vyřešit výběrem atmosféry ze zápasů konkrétních soupeřů v minulosti. Hrozí však, že třeba během utkání v Jablonci budeme po devadesát minut poslouchat řehtačky, jimiž jsou tamní fandové známí.

Fotbalisté Jablonce oslavují branku do sítě Rennes.
Utkání 23. kola první fotbalové ligy:FK Jablonec - Viktoria Plzeň

Přístup televize k divákovi je bezesporu sympatický, ale tomu, kdo realizaci tohoto nápadu bude mít na starosti, vůbec nezávidím.

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...