Neděle 2. června 2024, svátek má Jarmil
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Gólmany Slavie potkal černý den

Sport

  9:25
KARLOVY VARY - Dvanáct vteřin před koncem první třetiny gólman Slavie Adam Svoboda zpanikařil, naservíroval puk karlovarskému šikulovi Kristkovi a ten mu poslal do sítě již čtvrtý pozdrav.

Svoboda a puk v síti. foto: ČTK

Do druhého dějství i proto poslal kouč Pražanů Vladimír Růžička na led náhradního brankáře Jaroslava Suchana, leč na jeho výkonu byla měsíční pauza znát. Stydno mu muselo být především při sedmé brance, kdy pustil žabku Krafta z poloviny kluziště.

"Chtěl jsem si Kraftovu střelu pohlídat, šel jsem dolů, ale asi metr přede mnou puk skočil tak nešťastně, že změnil směr a vedle mě proletěl do sítě. Byla to prostě smůla,“ krčil Suchan rameny. Přiznal zároveň, že po téhle brance ho na chvíli pohltila skleslost. "Rychle jsem se ale oklepal a snažil se myslet jen a jen na svůj výkon.“ Ostatně, tak mu to o první přestávce radil vystřídaný Svoboda. "Starej se jen o svůj výkon a nenech se ničím rozptylovat nebo vyvést z míry,“ hučel Suchanovi do ucha.

Atmosféra 4. finále očima fanoušků

Suchan po včerejším nevydařeném utkání moc dobře věděl, že finálovou sérii s největší pravděpodobností dochytá právě Svoboda.
 "Ádovi od srdce přeju, aby zbytek série úspěšně zvládl. Vždyť mě dneska ani za onoho stavu 1:4 nenapadlo, že mě trenéři do branky pošlou,“ přiznával Suchan. „Tenhle zápas je už pryč, příště snad bude všechno vypadat jinak.“

 Svoboda se s novináři odmítl bavit se slovy: "Respektujte mě..."