Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Permanentku raději do zoo

Sport

  10:53
PRAHA - A je vymalováno! Zdá se, že nás teď čekají dlouhé týdny přemýšlení, co vlastně budeme dělat na podzim. Nejen, že na našem stadionu neuvidíme evropský fotbal, což je situace, kterou nezažila celá nejmladší generace sešívaných, ale místo toho tam z rozhodnutí nějakých pochybných kšeftařů a lokálpolitiků možná budeme mít výběh pro klokany.

Jablonec - Slavia. foto: ČTK

Ale nezoufejme, za pouhých 500 korun se dá pořídit permanentka na celou sezonu třeba do zoo. Ušetříte, můžete tam chodit denně a uvidíte klokany, aniž byste si je museli pouštět domů, a mnoho další zvěře. Párky jsou tam za lidskou cenu a pivo se normálně prodává, i když přijede zájezd z Ostravy nebo Letné. Momentálně tam navíc probíhá "kampaň na záchranu evropských šelem" a její tváří je sympatický vlček (canis lupus). Tak proč neposlechnout jmenovce občasného kapitána. Podle důvěrných informací navíc fámy o jeho přestupu do botanické nejsou pravdivé.

Aby nedošlo k omylu, výše napsané není nic proti Slavii, která byla, je a bude naše, nic proti hráčům, kteří ve středu opravdu jezdili po trávníku, nic proti Frantovi Ciprovi, který nemůže za to, co zdědil. Naopak poděkujme klukům tím, že budeme v co největším počtu na zbývajících zápasech a užijme si to, zvlášť když opravdu nevíme, zda nás nečekají horší věci.

Těm, kteří za dnešní zkázu naopak můžou, a není třeba vyjmenovávat, lze dát jen jednu dobře míněnou radu. Nejen červenobílí, ale i zelení a modří, kteří byli na zápasech svého klubu, už vědí: "Vraťte fotbal fanouškům!"

Autor (41) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor: