Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

KOLÁŘ: Strakova nominace budí pochybnosti

Sport

  8:50
Potřebuji kluky se srdíčkem, kteří budou žrát na hřišti trávu, prohlásil krátce po svém jmenování fotbalovým reprezentačním koučem František "Franz" Straka.

Spokojený kouč fotbalové reprezentace František Straka. foto: ČTK

Už samotné Strakovo jmenování výkonným výborem ČMFS navzdory tomu, že trenérská rada vybrala za kouče Dušana Uhrina staršího, ověnčeného stříbrem z Anglie, budilo rozpaky a podnítilo řadu spekulací.

I někteří svazoví činovníci otevřeně hovořili o tom, že velkou roli při konečném rozhodování mohl hrát i fakt, že zatímco Uhrin st. by byl naprosto neovlivnitelný, Straka by mohl jít snáze na ruku hráčským agentům potřebujícím na trhu zvýšit cenu toho či onoho svěřence.

Včerejší Strakova nominace k utkání proti Maltě tyto pochybnosti nerozptýlila ani náhodou.

Jak si vysvětlit například nominace gólmana Grigara nebo záložníka Koláře, kteří se nedokázali prosadit ani ve Spartě a letošní sezonu nemají bůhvíjak oslnivou, či třeba devětadvacetiletého budějovického záložníka Benáta?

S Maltou snad ani tento výběr prohrát nemůže a reprezentační start se počítá bez ohledu na soupeře a důležitost utkání. Samozřejmě "Franz" byl vždy svůj a je u něj možné všechno. Možná by ale stálo za to podívat se, kteří agenti hráče ve Strakově výběru zastupují a kdy fotbalistům končí smlouvy v jejich klubech.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!