• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Spokojený kouč fotbalové reprezentace František Straka.

Spokojený kouč fotbalové reprezentace František Straka. | foto: ČTK

KOLÁŘ: Strakova nominace budí pochybnosti

Sport
  •   8:50
Potřebuji kluky se srdíčkem, kteří budou žrát na hřišti trávu, prohlásil krátce po svém jmenování fotbalovým reprezentačním koučem František "Franz" Straka.

Už samotné Strakovo jmenování výkonným výborem ČMFS navzdory tomu, že trenérská rada vybrala za kouče Dušana Uhrina staršího, ověnčeného stříbrem z Anglie, budilo rozpaky a podnítilo řadu spekulací.

I někteří svazoví činovníci otevřeně hovořili o tom, že velkou roli při konečném rozhodování mohl hrát i fakt, že zatímco Uhrin st. by byl naprosto neovlivnitelný, Straka by mohl jít snáze na ruku hráčským agentům potřebujícím na trhu zvýšit cenu toho či onoho svěřence.

Včerejší Strakova nominace k utkání proti Maltě tyto pochybnosti nerozptýlila ani náhodou.

Jak si vysvětlit například nominace gólmana Grigara nebo záložníka Koláře, kteří se nedokázali prosadit ani ve Spartě a letošní sezonu nemají bůhvíjak oslnivou, či třeba devětadvacetiletého budějovického záložníka Benáta?

S Maltou snad ani tento výběr prohrát nemůže a reprezentační start se počítá bez ohledu na soupeře a důležitost utkání. Samozřejmě "Franz" byl vždy svůj a je u něj možné všechno. Možná by ale stálo za to podívat se, kteří agenti hráče ve Strakově výběru zastupují a kdy fotbalistům končí smlouvy v jejich klubech.

Autor: Petr Kolář