Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Méně týmů, více kvality. Zápasy Příbrami s Opavou fotbalovou radost a kvalitu nepřinášejí

Utkání 1. kola první fotbalové ligy: Zbrojovka Brno - Sparta Praha, 22. srpna 2020 v Brně. Hráči Sparty (vpravo v bílém) se radují ze čtvrtého gólu. foto: ČTK

Praha - Pro nezaujatého fotbalového fanouška to byla až groteska. Po prvních poločasech zápasů Brna se Spartou (0:4) a Českých Budějovic proti Slavií (0:3) se už prakticky dohrávalo jen z povinnosti.
  5:00

Kvůli koronaviru se česká fotbalová liga rozrostla o dva nové účastníky – Brno a Pardubice – a konfrontace Zbrojovky s posílenou Spartou byla až tristní. „Co s tímto mužstvem děláme v nejvyšší lize? Je to odraz smutné reality,“ zlobil se jeden z fanoušků na sociálních sítích.

Trenér Miloslav Machálek se sice hájil absencí obránce Pavla Dreksy, na jednom hráči ale přece ligový tým fungovat nemůže.

Brněnští do utkání nastoupili se sedmi odchovanci, v lize debutujícímu sedmnáctiletému stoperovi Endlovi lze těžko vyčítat, že se mu proti Spartě rozklepala kolena a v kooperaci se spoluhráči nabízel Letenským jednu příležitost za druhou.

Utkání 1. kola první fotbalové ligy: SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia...
Stanislav Tecl.

Když k tomu připočteme rozhodnutí Ligové fotbalové asociace, že pro kluby dodržení hygienických pravidel znamená milionové výdaje, těžko počítat s tím, že by mužstva ze dna tabulky posílila tak, aby byla v soubojích s ligovou špičkou alespoň důstojným soupeřem.

Příští sezonu se zásluhou tří sestupujících vrátí liga do režimu šestnácti týmů. Co ji takhle za dva roky snížit o další dva? Takové duely Opavy s Příbramí fotbalovou radost a kvalitu totiž příliš nenabízejí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!