Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Nad českým tenisem se stahují mračna

Davis Cup

  18:00
PRAHA - Konec daviscupových žní je tu, Berdych se Štěpánkem se možná už nikdy v jednom týmu nesejdou. Berdych touží po vítězství na grandslamu, kvůli čemuž zvažuje spolupráci s Ivanem Lendlem. A pokud by Štěpánek, téměř šestatřicetiletý hrdina dvou finále, už reprezentovat nechtěl, nikdo by mu to nemohl mít za zlé.

Radek Štěpánek se po zranění teprve vrací do tréninkového zápřahu. foto: ČTK/AP

Štěpánek se v pozápasových bolestech o budoucnosti své i týmu bavit nechtěl, ale tenisový fanoušek se ptát musí. Co tedy bude dál?

Nápovědu k tomu, jak by vypadal daviscupový tým bez dvou tahounů, přitom dal sám kapitán Navrátil: „I kdyby kluci čtyřhru vyhráli, představoval jsem si nedělní dvouhry a naději na vítězství jsem neviděl.“

Lukáš Rosol zkrátka i přes nesporné úspěchy, jako je vítězství nad Nadalem, není Berdych. A Jiří Veselý je na roli týmového lídra ještě příliš mladý.

Čekají nás tedy skromnější roky a boj o záchranu ve světové skupině? Těžko říct, pokud ale Berdych pod Lendlem dosáhne na grandslamový titul, tenisový optimismus bude rázem zpět.

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...