Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Prohrál Kličko první duel s Furym úmyslně? Pravdu ukáže až odveta

Sport

  17:30
PRAHA - První setkání před odvetou o post krále boxerské těžké váhy mají za sebou Brit Tyson Fury a Ukrajinec Vladimir Kličko. Středeční tisková konference přinesla mnoho zajímavého. Ovšem výřečný šampion Fury stihl zaujmout už o pár hodin dříve.

Fury a Kličko na středeční tiskovce. foto: MAFRA

Pro britský tisk pronesl: „Ano, mohl se mnou prohrát schválně. Věděl, že má v kontraktu právo na odvetu, takže kdybych skončil, nebo s ním nechtěl znovu boxovat, dostane své tituly zpět. Stejně tak, pokud mne v odvetě porazí. V tu chvíli by se stal trojnásobným mistrem světa a zařadil se po bok legend jako například Muhammad Ali. Je mi ale upřímně jedno, jak to bylo. Pro mě je důležité, že mám své místo v historii a mohu vydělávat velké peníze pro své děti.“

Kličko chce napravit omyl, Fury se mu vysmívá: ‚Porazilo tě tlusté prase‘

Ti, co sledují situaci kolem obou boxerů vědí, že se o této variantě spekuluje de facto od chvíle, kdy v Düsseldorfské ESPRIT Aréna zazněl výsledek zápasu. Sám Kličko mluvil podobně jako nyní jeho přemožitel už ve vánočním rozhovoru pro ukrajinská média.

Silný britský trh, kontroverzní výroky manchesterského obra i mizerný výkon Klička tyto domněnky jednoduše nabízí. Ukrajinec se je v posledních týdnech ani nesnaží vyvracet. Paradoxně by tak učinil až ve chvíli, kdy by 9. července znovu prohrál. Jeho úspěšná pomsta by spekulace znovu rozvířila.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...