Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Lvíčata to zvládla i bez výmluv

Sport

  19:30
PRAHA - Tragédie, pohroma, propadák. Tak hodnotí fotbalisté do 21 let i jejich trenér Jakub Dovalil nejen středeční porážku od Švýcarska, ale celé vystoupení na mistrovství Evropy. Utrápenými výkony teď až nečekaně připomínají své kolegy z reprezentačního "áčka".

Mehmedi střílí na brankáře Vaclíka foto: Reuters

Jeden rozdíl mezi oběma týmy ale přece jen zůstává. Jednadvacítka má pořád dostatek soudnosti, aby přiznala, že se jí nedaří.

Pojďme se podívat, jak by to asi vypadalo, kdyby podobnou mizérii komentoval kouč Rosického a spol. Michal Bílek: "Musím kluky pochválit, celý zápas bojovali. Procházíme zrovna generační výměnou a měli jsme smůlu, že nám soupeř dal hloupý gól v nastavení. Tak už to ve fotbale chodí."

Výmluvy opakují i hráči a je vlastně jedno, jestli prohrají kvalifikační utkání s Litvou, dvakrát remizují 0:0 na Kirin Cupu nebo skončí na posledním místě turnaje ve Spojených arabských emirátech. Škoda, že zrovna mladíci musí ukazovat svým starším kolegům, jak se dá k problému postavit čelem.

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...