Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bára a Maki vypadly v Hamburku ve čtvrtfinále, Kiki a Míša v osmifinále

Sport

  14:30aktualizováno  16:50
hamburk - Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou vypadly na finálovém turnaji Světového okruhu v Hamburku ve čtvrtfinále. V osmifinále nejprve ve třech setech vyřadily Američanky Brooke Sweatovou a Summer Rossovou, v boji o semifinále pak nestačily na brazilské duo Agatha, Duda, jimž podlehly 0:2 na sety.

Barbora Hermannová (vzadu) a Markéta Nausch Sluková jsou ve čtvrtfinále. foto: ČTK

Satisfakce pro Kiki. Dva roky poté, co ji hodila Maki přes palubu, dosáhla životního úspěchu

Vicemistryně Evropy Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou podlehly švýcarské dvojici Nina Betschartová, Tanja Hüberliová 0:2 a obsadily deváté místo.

Nausch Sluková a Hermannová musely evropský šampionát v Lotyšsku vynechat kvůli zranění zad Nausch Slukové, ale na turnaj pro 12 nejlepších párů sezony do Hamburku nakonec odjely.

Oba čtvrteční zápasy ve skupině prohrály, ale americkou dvojici v osmifinále dokázaly zdolat, i když se předtím Nausch Slukové potíže vrátily.

„Po těch pěti setech, které holky ve čtvrtek odehrály, s ní večer měl náš fyzioterapeut Jakub hodně práce. Záda jí dával dohromady dvě hodiny, ale povedlo se,“ řekl ČTK trenér Simon Nausch.

„Jakub odvedl skvělou práci,“ souhlasila Nausch Sluková.

Kristýna Hoidarová Kolocová (vpravo) a Michala Kvapilová v akci
Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová na mistrovství světa

Druhý set přitom české hráčky se Sweatovou a Rossovou prohrály v nepříjemném větru hladce o osm bodů, rozhodující sada se ale naopak nesla jednoznačně pod jejich taktovkou: vyhrály ji 15:9.

„V druhém setu stačila chvilka nesoustředěnosti, ale bojovaly dál a ukázaly, proč mají rády třetí sety,“ řekl Nausch.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou sice ve skupině útočily na prvenství, ale přímý postup do čtvrtfinále jim nakonec o pár míčů unikl. Cestu mezi nejlepší osmičku jim následně zatarasily Švýcarky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!