Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Berdychovo semifinále se odkládá na neděli, v Šen-čenu začalo pršet

Davis Cup

  15:01aktualizováno  16:30
ŠEN-ČEN - Kvůli dešti byl zrušen sobotní program na turnaji v Šen-čenu, kde měl český tenista Tomáš Berdych odehrát semifinále proti Španělovi Tommymu Robredovi. Oba semifinálové duely byly přeloženy na neděli, kdy by se mělo uskutečnit také následné finále.

Tomáš Berdych foto: ČTK/AP

Organizátoři stanovili začátek nedělního programu na 7:00 SELČ. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Chorvat Marin Čilič a Španěl Guillermo García-López.

Čerstvý třicátník Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by pozici papírového favorita proměnil v první letošní titul. Semifinálového soupeře Robreda letos porazil hladce 6:0, 6:1 na turnaji v Cincinnati.

Čermák se Štěpánkem před branami finále

Na turnaji v Kuala Lumpuru František Čermák a Radek Štěpánek zůstali před branami finále čtyřhry. Osmatřicetiletý Čermák s o dva roky mladším Štěpánkem podlehli v sobotním semifinále 3:6, 4:6 turnajovým jedničkám Ravenu Klaasenovi z JAR a Rajeevu Ramovi z USA.

Finále dvouhry v Malajsii bude mít španělské obsazení. Utkají se v něm nejvýše nasazení hráči David Ferrer, jenž ve druhém kole vyřadil Štěpánka, a Feliciano López.

Ferrer postoupil do svého jubilejního 50. finále na ATP Tour po výhře 3:6, 6:2, 6:4 nad Němcem Benjamiem Beckerem, López zdolal v semifinále ve dvou tie-breacích Australana Nicka Kyrgiose.

V zápasové bilanci mezi daviscupovými spoluhráči a dobrými kamarády vede 8:6 Ferrer. López ho porazil naposledy v Šanghaji v roce 2009.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!