130 let
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | foto: ČTK/AP

Berdychovo semifinále se odkládá na neděli, v Šen-čenu začalo pršet

Davis Cup
  •   15:01aktualizováno  16:30
ŠEN-ČEN - Kvůli dešti byl zrušen sobotní program na turnaji v Šen-čenu, kde měl český tenista Tomáš Berdych odehrát semifinále proti Španělovi Tommymu Robredovi. Oba semifinálové duely byly přeloženy na neděli, kdy by se mělo uskutečnit také následné finále.

Organizátoři stanovili začátek nedělního programu na 7:00 SELČ. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Chorvat Marin Čilič a Španěl Guillermo García-López.

Čerstvý třicátník Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by pozici papírového favorita proměnil v první letošní titul. Semifinálového soupeře Robreda letos porazil hladce 6:0, 6:1 na turnaji v Cincinnati.

Čermák se Štěpánkem před branami finále

Na turnaji v Kuala Lumpuru František Čermák a Radek Štěpánek zůstali před branami finále čtyřhry. Osmatřicetiletý Čermák s o dva roky mladším Štěpánkem podlehli v sobotním semifinále 3:6, 4:6 turnajovým jedničkám Ravenu Klaasenovi z JAR a Rajeevu Ramovi z USA.

Finále dvouhry v Malajsii bude mít španělské obsazení. Utkají se v něm nejvýše nasazení hráči David Ferrer, jenž ve druhém kole vyřadil Štěpánka, a Feliciano López.

Ferrer postoupil do svého jubilejního 50. finále na ATP Tour po výhře 3:6, 6:2, 6:4 nad Němcem Benjamiem Beckerem, López zdolal v semifinále ve dvou tie-breacích Australana Nicka Kyrgiose.

V zápasové bilanci mezi daviscupovými spoluhráči a dobrými kamarády vede 8:6 Ferrer. López ho porazil naposledy v Šanghaji v roce 2009.

Autor: ČTK