Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Bůh je dobrý.‘ Srážka s hejnem ptáků a nouzové přistání: basketbalisté Utahu zažili děsivý let

Basketbalisté Jazz museli nouzově přistát. foto: twitter.com/brian_schnee

Salt Lake City - Děsivý moment zastihl během letu k zápasu NBA do Memphisu basketbalisty Utahu. Jejich letadlo se totiž střetlo s hejnem ptáků, což způsobilo selhání jednoho z motorů. Piloti se tak museli uchýlit k návratu na domovské letiště v Salt Lake City. „Bůh je dobrý,“ ulevilo se jednomu z hráčů po přistání.
  13:56

Velmi nepříjemný zážitek se odnesli z úterního charterového letu mezi Salt Lake City a Memphisem basketbalisté Utahu. Jejich letadlo totiž přišlo do kontaktu s hejnem ptáků, které zapříčinilo nefunkčnost jednoho motoru. „Jak letadlo vzlétlo, narazilo do hejna ptáků. Levý motor byl poškozen, tak pilot vyhlásil nouzovou situaci a návrat na mezinárodní letiště v Salt Lake City,“ uvedla ve svém prohlášení letecká společnost.

„Letadlo přistálo bez jakéhokoliv incidentu,“ stálo dál v prohlášení. Letové záznamy ukazují, že stroj byl ve vzduchu jen několik sekund, než se piloti museli rozhodnout pro přistání. Během děsivého momentu se naštěstí nikomu z posádky nic nestalo. I proto se po přistání hemžil Twitter děkovnými příspěvky. Čtyřiadvacetiletá hvězda Jazz Donovan Mitchell zveřejnil na svém účtu modlící se emotikon.

A pozadu nezůstali ani další. „Bůh je dobrý,“ ulevil si Royce O’Neale a jeho spoluhráč Rudy Gobert dodal podobně lakonicky: „Je krásný den!“ Nejlepší tým soutěže se následně vydal do Memphisu jiným strojem a ve večerních hodinách (ve čtvrtek 02:00 SEČ) bude na palubovce Grizzlies útočit na prodloužení vítězné série už na sedm zápasů.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...