Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

České florbalistky vstoupily senzačně do MS, Lotyšsko deklasovaly čtrnácti góly

Sport

  12:58
Neuchatel - České florbalistky vyhrály v úvodním utkání na mistrovství světa v Neuchatelu nad Lotyšskem 14:2. Pěti body za dva góly a tři asistence k tomu přispěla Denisa Ratajová. V dalším duelu narazí český výběr na vítězky šesti předchozích šampionátů Švédky.

České florbalistky - ilustrační fotka. foto: český florbal

První branky se Češky dočkaly ve třetí minutě. Využily střídání Lotyšska při standardní situaci, Ratajová z rohu přihrála před branku osamocené kapitánce Krupnové a gólmanka Lauma Višněvská byla po akci dua ze švédského Pixba bezmocná. Za 33 sekund se trefila po přihrávce Pláškové zpoza branky i Bočanová a do osmé minuty měl Rhynerův výběr už čtyřbrankový náskok.

Nejdříve další asistenci Ratajové zužitkovala Urbánková a potom po oběhnutí branky doklepla balónek po předchozím pokusu Urbánkové opět Krupnová. Nejlepší střelkyně historie české reprezentace si připsala jubilejní 70. branku v 99. utkání.

Ve 14. minutě pomohly Christianové obě tyčky při šanci Ankudinovové a česká gólmanka navíc musela v úvodním dějství předvést k udržení čistého konta hned několik skvělých zákroků. Vedení ale navýšila po přihrávce Hanzlíkové Martináková.

Potom se brankostroj zastavil až do závěru druhého dějství. Předtím ale opět českému týmu pomohla tyč, kterou trefila v 27. minutě Roziteová. V čase 39:23 se naopak favoritky radovaly z další branky, když zakončila kombinaci Kapcová. Ještě čtyři vteřiny před pauzou skončila za Višněvskou tečovaná střela Jirákové.

Ve 43. minutě sebrala Christianové nulu Ankudinovová. Za 23 sekund se na druhé straně trefila Ratajová, která poprvé překonala střídající Kirilovovou. Česká gólmana vzápětí kryla trestné střílení Garbareové. O chvíli později slavila gól při debutu na mistrovství světa Hanzlíková a ‚desítku‘ dovršila Paloncyová.

Potom ještě přidala 30. gól v reprezentaci Řepková, Ratajová v 56. minutě zamířila do horní tyče, ale v přesilové hře už skórovala Jiráková. Prosadily se i Lotyšky díky Matisoneové, ale navýšit skóre ještě stihly Ratajová a Řepková. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!