Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Muradov po knokautu Smithe v UFC: Je mi jedno s kým a kde. Pošlete smlouvu, budu připravený

Makhmud Muradov trefuje Trevora Smithe. foto: Reuters

Washington - Po jeho knokautu i legendární moderátor Bruce Buffer zůstal sedět s otevřenou pusou. Když došel do klece, MMA zápasníkovi Machmudovi Muradovovi podal uznale ruku. Za nejlepší výkon washingtonského turnaje UFC dostal uzbecký bijec, jenž začátek kariéry prožil v Česku, dokonce bonus 50 tisíc dolarů.
  12:16

Řádění uzbeckého reprezentanta nepěkně odnesl Američan Trevor Smith, po pravém háku se ve třetím kole bezvládně svezl k zemi. Za celou dobu přitom Muradova ohrozil jen párkrát. Sice mu udělal monokl pod levým okem, ale sám utržil tolik ran, že se postupem času soustředil víc na to, aby vůbec vydržel na nohou.

„Zjistil jsem už v prvním kole, že ho můžu ukončit, jen jsem nechtěl pospíchat. Postupně se unavoval,“ komentoval Muradov ještě v kleci svůj výkon.

V prvním kole Smithe víc trefoval do hlavy. Držel si od Američana odstup, dal ránu a hned se stáhl. Ve druhém kole začal mířit na trup, což Smithe viditelně zraňovalo. Začal zpomalovat, už se nepohyboval tak rychle.

„Nepřekvapilo mě, jak byl tvrdý. Hodně vydržel, hlavně na břicho,“ uznal Muradov.

Podívejte se na knokaut, kterým Muradov ukončil boj se Smithem:

Od prohry už ve druhém kole 38letého Smithe zachránilo vlastně jen štěstí. Stačil malý kousek a Muradov by vyhrál díky škrcení. „Jenže chybělo pár vteřin, naštěstí pro soupeře skončilo kolo,“ popisuje vítěz ve zprávě zaslané českým médiím.

Muradov zvítězil v nejprestižnější organizaci světa už podruhé. Při zářijové premiéře udolal houževnatého Itala. Výzvu tehdy přijal jen dva týdny před duelem, teď měl zhruba měsíc. Na ideální přípravu to nestačí, i proto jsou vítězství cenná.

„Po prvním zápase jsem slýchal, že nemám kondici, tak jsem to teď snad vyvrátil. Těším se na další zápas. Doufám, že tentokrát dostanu víc času na přípravu,“ říká Muradov se smíchem.

Žádost ale myslí zcela vážně, UFC k tomu vyzval už v kleci s mikrofonem v ruce: „Je mi jedno s kým a kde. Pošlete smlouvu, budu připravený. Ale dejte mi dva nebo tři měsíce. To teprve uvidíte, jak silný jsem!“

Kromě 29letého Muradova získali v UFC bonus za K.O večera Karlos Vémola, dva bonusy za výkon získala i Lucie Pudilová. 

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...