Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Branku jsme neviděli ani v této třetině, hokej to byl ale z obou stran výrazně kvalitnější. Vypadá to, že zápas rozhodne jediný gól. Věřme, že jej v poslední třetině, na kterou vás za patnáct minut zvu, vstřelí Češi. Střely na branku: 11:10.
40. minuta
Česko
Do útoku se nahrnul Erat, jeho pobídku před branku ale nikdo z dojíždějících českých hráčů nevyužil.
38. minuta
Česko
V obrovských šancích byl Kubina, Fleischmann i Krejčí, ale chtělo to větší důraz, škoda. Už se hraje pět na pět.
37. minuta
Česko
Jágr ze svého dispečerského místa našel před brankou Eliáše, Kiprusoff zachránil Finy, následně se jej snažil překvapit Plekanec, kladenská útočná letka byla gólu blízko.
36. minuta
Česko
Erat s Plekancem zaútočili, Jokinen úmyslně posunul branku a máme obrovskou šanci na první gól z přesilovky!
36. minuta
Finsko
Do šance se zničeho nic dostal Hagman, Vokoun skvěle.
34. minuta
Česko
Obrovské šance Jágrova útoku. Dvě střely od modré ovšem Kiprusoff vyrazil, k dorážkám vždy chyběl Milanu Michálkovi kousek.
31. minuta
Česko
Tvrdě pálil Kuba od modré, Kiprusoffova vyrážečka si puk ale bezpečně našla.
30. minuta
Česko
V obrovské šanci se objevila dvojice Plekanec, Eliáš. Brejk 2 na 1 - Plekanec vystřelil beckhandem, Eliáš jen těsně minul dorážku.
28. minuta
Česko
Nyní zatopila Finům Jágrova letka, Hejdovo nahození bylo ale příliš vysoké na tečování i pro takového buldoka a šikulu jakým je Milan Michálek.
27. minuta
Hraje se nahoru-dolů, Finové ale také naši hokejisté hodně zrychlili hru.
26. minuta
Finsko
Neskutečný Vokoun. Hagman našel křiznou přihrávkou na kruzích Miettinena, Vokounův beton byl ale rychlejší než finský střela.
25. minuta
Finsko

Jsme opět před Vokounem, několikeré špatné vyhození mohl dvakrát potrestat Selänne, Vokoun byl pozorný.

  • Vokoun a Selänne.

    Vokoun a Selänne. / Autor: ČTK

24. minuta
Česko
A opět střih na druhou stranu - nadvakrát se snažil nachytat střelou mezi betony Kiprusoffa Havlát, finský gólman se štěstím jeho pokusy kryl.
23. minuta
Finsko
Hraje v mnohem větším tempu než v první třetině, po Kubově chybě za brankou se dostal ke střele Jarrko Ruutu, Vokoun připraven.
22. minuta
Česko
Stejná akce, jen tentokrát v hlavní roli Krejčí, ten již našel podporu spoluhráčů, Fleischmannovu střelu Kiprusoff lapil.
22. minuta
Česko
Jágr, který odehrál v první třetině tři střídání vtrhnul na led jako uragán, objel finskou branku, ale před ní bohužel nikoho ze spoluhráčů nenašel.
21. minuta
Začala druhá třetina, doufejme, že se dostaneme častěji do útoku a budeme hrát méně oslabení.

Úvodní část čtvrfinále je za námi. Opatrný zápas zatím branku nepřinesl, což je dobře hlavně pro české hokejisty, kteří odehráli polovinu této části hry v oslabení. Poměr střel - 10:11.

  • Hejda a Ruutu.

    Hejda a Ruutu. / Autor: ČTK

20. minuta
Česko
Polákovo nahození Čajánek tečovat nestihl, první rozkouskovaná třetina pomalu končí.

Nepřehlédněte

Česká republika: Vokoun - T. Kaberle, Polák, Židlický, Hejda, Kuba, Kubina, Blaťák, Z. Michálek - Havlát, Plekanec, Eliáš - Jágr, Červenka, Čajánek - Erat, Krejčí, Fleischmann - M. Michálek, Vašíček, Rolinek ................. Finsko: Kiprusoff - Salo, Timonen - Lepistö, Niskala - Hagman, Kukkonen - Lydman - Lehtinen, Koivu, Ruutu - Filppula, Miettinen - Kapanen, Jokinen, Peltonen, Ruutu