Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Češky vedou ve Fed Cupu 1:0

Sport

  15:04
BRNO - České tenistky vedou v prvním kole Světové skupiny I Fed Cupu nad Španělskem 1:0. První bod dnes pro domácí tým v Brně získala Petra Kvitová, která porazila dvakrát 6:4 čtvrtfinalistku Australian Open Carlu Suárezovou.

Kvitová přijímá gratulace. foto: ČTK

Osmnáctiletá Češka zahájila fedcupovou premiéru před domácím publikem vítězným returnem a v odvážné hře pokračovala i nadále. Hned v úvodním gamu jí to přineslo brejk, který však nepotvrdila a soupeřka srovnala krok.

Kvitová byla aktivnější a snažila se tvořit hru, Suárezová těžila především z jejích nevynucených chyb.

V sedmé hře se vítězce turnaje v Hobartu znovu podařil brejk, k němuž jí pomohla i výměna vyběhaná z hluboké defenzivy až k vítěznému prohozu. Ani tentokrát však brejk nepotvrdila, protože Španělka poprvé v zápase ukázala aktivní hru, která ji v Melbourne dovedla až mezi posledních osm.

Devátá hra byla při podání Španělky znovu vyrovnaná, ale Kvitová ji po několika shodách dokázala znovu získat ve svůj prospěch. Poprvé v zápase dokázala brejk potvrdit a první set získala v poměru 6:4.

V úvodu druhé sady prodloužila vítěznou sérii na čtyři gamy a odskočila do vedení 2:0. Při svém podání byla neomylná, a když po další ztrátě servisu chybující Španělky vedla už 5:2, zdál se být zápas prakticky rozhodnutý.

V následujícím gamu měla Kvitová za stavu 40:15 dva mečboly, jenže udělala dvě dvojchyby a musela bojovat dál. V tomto gamu po nevynucených chybách z forhendu v dobře rozehraných výměnách neproměnila ještě další dva mečboly a Španělka její nervozity využila ke snížení až na 4:5. Druhé podání na vítězství v zápase však česká tenistka zvládla a získala pro tým kapitána Petra Pály první bod.

O ten druhý bude bojovat domácí jednička Iveta Benešová proti španělské dvojce Nurii Llagosteraové.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč