Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Čeští atleti vyrazí do dalších závodů v dresech à la Bolt

Sport

  16:27
PRAHA - Ve stejném dresu i designu, jen v jiné barvě, běhal na olympiádě jamajský sprinter Usain Bolt a vytvořil v něm tři světové rekordy. Teď v trikotech značky Puma budou závodit také čeští atleti. Smlouva s novým dodavatelem oblečení pro atletickou reprezentaci je podepsána zatím pouze na tuto sezonu, ale obě strany už jednají o jejím prodloužení až do olympijského roku 2012.

Atleti (zleva) Jitka Bartoničková, Jiřina Ptáčníková, Martin Mazáč, Pavel Maslák, Josef Prorok, Lukáš Šťastný a Jana Korešová představili 11. června na tiskové konferenci v Praze novou kolekci reprezentačního oblečení. foto: ČTK

Dresy jsou vyvedené v tradiční modrobílé barvě, lehce je na trikotech i barva červená. Mají motiv atletické dráhy, který loni připravila ve spolupráci s vedením firmy právě jamajská reprezentace. "Letošní rok je začátkem spolupráce, která, věřím, vyústí ve spolupráci na další čtyři sezony," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel české pobočky firmy Miroslav Ryba. "Doufám, že to přinese štěstí i nám, když to vyšlo Boltovi," poznamenala tyčkařka Jiřina Ptáčníková.

Do rolí modelů se dnes vžili sami atleti. Různé variace dresů předváděli před fotografy a novináři čtyřstovkařka Jitka Bartoníčková ve dvojici s překážkářem Josefem Prorokem, dále se v modely proměnili Ptáčníková, sprinteři Lukáš Šťastný a Pavel Maslák, překážkář Martin Mazáč a vícebojařka Jana Korešová. "Nemám slov, vidím to poprvé," usmíval se kouč reprezentace Václav Fišer.

Dresy se líbily i samým atletům. "Byl jsem až v šoku, protože to je nádherný dres a nádherné vybavení, snad budou letos i výjimečné výkony," komentoval nové oblečení překážkář Petr Svoboda, který vytvořil se svou přítelkyní Ptáčníkovou i novou propagační kolekci fotografií.

"Mohla jsem si to dnes vyzkoušet dřív než ostatní, tak k těm dresům budu mít hlubší vztah," řekla Bartoníčková. Sama si občas zpestří přípravu modelingem, ale fotila prý jen pětkrát v životě. "Nemám čas se tomu věnovat, je to hodně náročné, mnohdy více než než trénink. Nejde to skloubit se školou a se závody," uvedla. "Problémy mi to dneska nedělalo, ale že bych si to vyloženě užívala, to nemohu říct," smála se.

Kromě nového výrobce oblečení podepsal Český atletický svaz také na další čtyři roky sponzorskou smlouvu se svým hlavním partnerem Českou spořitelnou. "To nám zajišťuje finanční stabilitu do dalšího olympijského období," řekla manažerka svazu Helena Fibingerová, bývalá koulařská mistryně světa.

Autor:

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...