Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čeští softbalisté podlehli Venezuele a zahrají si nakonec o sedmé místo

Sport

  13:05
PRAHA - Čeští softbalisté se na mistrovství světa v Praze bodově neprosadili a i kvůli třem homerunům prohráli s Venezuelou rozdílem 0:7 už po páté směně. V neděli budou hrát od 10:30 o konečné sedmé místo s poraženým z utkání mezi Austrálií a USA. Nevylepší tak své nejlepší umístění ze světových šampionátů, kterým zůstane šesté místo z roku 2000.

Trenér české reprezentace Tomáš Kusý (uprostřed) dává instrukce Marku Malému (vlevo). foto: ČTK

Zápas s Venezuelou zlomila druhá směna, v které předvedl parádní představení vnější polař Engelbert Herrera. Nejdříve výskokem na plot chytil odpal Jiřího Nezbedy, který už směřoval za bariéru a znamenal by dva body. Vzápětí na pálce dal sám homerun a poslal Venezuelu do vedení 2:0.

Soupeř přidal v téže směně ještě další bod a Jaroslava Breníka vystřídal na nadhozu Michal Holobrádek. Unavená česká jednička po pátečním večerním čtvrtfinále s Kanadou nedokázala zastavit útok Venezuely, která ve třetí směně odpálila další dva homeruny, přičemž svůj druhý přidal Herrera a zvýšil na 7:0.

Na nadhazovací ‚prkno‘ šel Marek Joska a obrana zahrála dvojaut. V útoku se ale Češi podobně jako v celém turnaji neprosadili a zápas skončil předčasně.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!