Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Chci vyhrát olympijské zlato, má jasno Djokovič

Sport

  10:42
LONDÝN - Tenistovi Novaku Djokovičovi chybí ve sbírce dva velké tituly - grandslamové Roland Garros a olympijské zlato. "Proč nevyhrát oboje?" uvedl srbský suverén na pondělním vyhlášení ankety Laureus v Londýně, kde získal ocenění pro nejlepšího sportovce minulého roku.

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál cenu Laureus, která je považována za sportovního "Oscara" foto: ČTK

První hráč světa Djokovič dominuje od loňska tenisové scéně a vyhrál čtyři z posledních pěti grandslamových turnajů. Naposledy obhájil titul na Australian Open, loni ovládl i Wimbledon a US Open, jen na antuce na French Open vypadl v semifinále. "Nejdříve zkusím naladit formu na Roland Garros, kde bych chtěl dojít až do konce a vyhrát, pak začnu myslet na Wimbledon a olympiádu," řekl čtyřiadvacetiletý Djokovič.

V Paříži loni prohrál s Rogerem Federerem ze Švýcarska v semifinále a skončila tak jeho série 41 vítězných zápasů v řadě. Pokud by French Open vyhrál, stal by se osmým hráčem, který by v kariéře získal všechny grandslamové turnaje.

Djokovič věří, že je schopen se připravit, aby dokázal svůj cíl naplnit. "Naučil jsem se, jak sestavit svůj kalendář, jak zvládnout sám sebe na kurtu i mimo něj a připravit se na velké akce. A to bude v letošní sezoně rozhodující," řekl Djokovič.

Olympijské hry se uskuteční v All England Clubu, jen tři týdny po Wimbledonu. "Bude zajímavé, jak se vzpamatuje tráva, ale slyšel jsem, že jsou připraveni" řekl Djokovič, který loni po triumfu zelený pažit z centrálního kurtu i žvýkal.

O olympijský triumf ve dvouhře bude usilovat i šestnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer, jenž pod pěti kruhy také ještě dvouhru nevyhrál. Před čtyřmi lety v Pekingu se ze zlata radoval Španěl Rafael Nadal.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...