Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Correa zůstává po tragické nehodě na jednotce intenzivní péče, jeho stav je stabilizovaný

Bratr a matka Anthoina Huberta na pietní chvíli po tragické nehodě v belgickém Spa-Francorchamps. foto: ČTK

Londýn - Zdravotní stav pilota Formule 2 Juana Manuela Correi je nadále vážný. Americký závodník, jenž se vážně zranil při nehodě, při které tragicky zahynul Francouz Anthoine Hubert, byl přesunut z Belgie do Británie na jednotku intenzivní péče.
  11:32

Dvacetiletý Juan Manuel Correa utrpěl během závodu v belgickém Spa-Francorchamps vážné poranění páteře a mnohonásobnou zlomeninu nohy.

Američan bezprostředně po závodě podstoupil čtyřhodinovou operaci v Liége.

„Lékaři se ho rozhodli ještě nějaký čas na tomto oddělení ponechat. Současně provedou další vyšetření a léčebné úkony,“ uvádí v prohlášení jeho tým Sauber Junior. „Po dlouhé a náročné operaci, při níž byly narovnány zlomené dolní končetiny, začalo pro Juana Manuela nyní období zotavování. Jakmile bude jeho stav ještě stabilnější, dojde k jeho transportu do USA, kde zahájí rehabilitaci.“

Na následky nehody zemřel dvaadvacetiletý francouzský jezdec Anthoine Hubert, který ve druhém kole závodu dostal za obávanou zatáčkou Eau Rouge hodiny, načež se jeho vůz po odrazu od bariéry vrátil na trať. V tu chvíli do něj v rychlosti 270 km/h nešťastně vrazil Correa.

Hubert byl nováčkem F2. Závodil za tým BWT Arden a ve své premiérové sezoně vyhrál závody v Monaku a ve Francii. V průběžném pořadí mu patřilo osmé místo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!