Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další korejské pódium pro Ledeckou. V paralelním obřím slalomu dojela třetí

Sport

  11:57
Pchjongčchang - Ester Ledecká skončila v druhém paralelním obřím slalomu Světového poháru na snowboardu v Pchjongčchangu třetí. Z vítězství se radovala Němka Ramona Hofmeisterová.

Ester Ledecká ukazuje svou panenku Barbie na tiskové konferenci. foto: ČTK

V sobotu si Ledecká v Phoenix Parku, kde se před rokem stala v této disciplíně olympijskou vítězkou, připsala sedmnáctý triumf v pohárovém seriálu.

I dnes se zdálo, že třiadvacetiletá česká hvězda míří jasně za výhrou. Kvalifikaci ovládla v součtu dvou jízd o více než dvě vteřiny a v osmifinále i ve čtvrtfinále nedala soupeřkám ve vyřazovacích jízdách žádnou šanci.

Chyba ale přišla v semifinále. Trojnásobná vítězka celkového hodnocení paralelních disciplín zaváhala na startu a doháněla Rakušanku Sabine Schöffmannovou. Jela agresivně, dvakrát málem spadla, nakonec vyjela z trati a prohrála.

Ester Ledecká a dvojnásobná zlatá radost
Ester Ledecká při tréninku na snowboardu.

Na malé finále se olympijská vítězka i z lyžařského superobřího slalomu znovu zkoncentrovala a Němku Cheyenne Lochovou porazila o pět desetin. Ledecká se tak udržela v čele hodnocení disciplíny a celkově už je v SP druhá.

„Jak už jsem říkala po včerejším vítězství, tak ve finálové sestavě Světového poháru je konkurence šestnácti nejlepších holek opravdu vyrovnaná. Takže mým cílem je udržet kontakt se špičkou a díky dnešnímu třetímu místu jsem si zase o kousek posílila svou pozici ve hře o křišťálový glóbus, ale hlavně jsem si skvěle zazávodila,“ uvedla Ledecká v tiskové zprávě.

Při 46. startu na snowboardu v seriálu vystoupila na stupně vítězů již pošestadvacáté. Teprve počtvrté ale skončila s bronzem a v obřím slalomu podruhé, poprvé to bylo v japonské Asahikawě v roce 2015.

Světový pohár se nyní přesune do Číny. Příští víkend jsou v Secret Garden, kde se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci zimních her v Pekingu, na programu paralelní obří slalom a paralelní slalom.

SP ve snowboardingu v Pchjongčchangu - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Prommegger (Rak.), 2. Dufour (Fr.), 3. I Sang-ho (Korea), ...v kvalifikaci 43. BRŮŽEK.

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů): 1. Prommegger 2960, 2. Fischnaller (It.) 2290, 3. Mastnak (Slovin.) 1936, ...55. BRŮŽEK 49.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Schöffmannová (Rak.), 3. LEDECKÁ.

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů): 1. LEDECKÁ 3400, 2. Ochnerová (It.) 2590, 3. Jörgová (Něm.) 2530, ...51. ŽĎÁRSKÁ 37.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...