Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další rekord Seemanové. Své národní maximum na 400 m kraul vylepšila o téměř dvě sekundy

Sport

  20:45
Plzeň - Plavkyně Barbora Seemanová podruhé na Plzeňských sprintech překonala český rekord. Po pátečním úspěchu na doplňkové dvoustovce motýlkem dnes vylepšila vlastní maximum na 400 metrů volný způsob o 1,78 sekundy na 4:03,42.

Barbora Seemanová foto: Instagram/Barbora Seemanová

„Jsem strašně ráda, protože jsme po tom tak trošku s trenérkou střílely. Trenérka teda hlavně. Akorát to strašně bolelo, takže se z toho budu vzpamatovávat asi celý zítřek,“ uvedla nejlepší česká plavkyně loňského roku na facebooku.

Devatenáctiletá závodnice byla nadšená z celých tří dní v Plzni. V sobotu na kraulařské dvoustovce zaplavala druhý nejlepší čas v životě. „Celkově mě Plzeňské sprinty velice příjemně překvapily. I těch 200 metrů kraul, protože to bylo jen půl sekundy za mým českým rekordem,“ doplnila.

Potěšila i trenérku Petru Škábovou. „Jely jsme si pro dva cíle a ty jsme splnily, teda Bára mi je splnila. Makáme dál, je co zlepšovat. Hranice čtyř minut nás velice láká,“ řekla.

V sobotu se v Plzni rozšířily řady limitářů na prosincové mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Glasgow. Do týmu se na 50 metrů znak vedle Tomáše Franty prosadil také juniorský mistr světa Jan Čejka. Na polohové dvoustovce zaplavala limit Kristýna Horská. Hodnotu požadovaného výkonu překonali také Simona Kubová na 50 metrů znak a Jan Micka na patnáctistovce.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!